Giáo Dục

Bộ đề thi giữa học kì 1 môn tiếng Anh lớp 9 năm 2021 – 2022

Đề thi giữa kì 1 tiếng Anh 9 năm 2021 – 2022 là tài liệu cực kì hữu ích mà Mobitool muốn giới thiệu đến quý thầy cô cùng các bạn lớp 9 tham khảo.

Đề kiểm tra giữa học kì 1 tiếng Anh 9 gồm 3 đề thi giữa kì 1 có ma trận đề thi kèm theo đáp án giải chi tiết. Qua 3 đề thi giữa kì 1 lớp 9 giúp các bạn học sinh nhanh chóng làm quen với cấu trúc đề thi, ôn tập để đạt được kết quả cao trong kì thi sắp tới. Ngoài ra các em tham khảo thêm đề thi giữa học kì 1 môn Ngữ văn, Toán 9. Vậy sau đây là nội dung chi tiết, mời các bạn cùng theo dõi và tải tại đây.

Ma trận đề thi giữa kì 1 tiếng Anh 9

Skills

Recognition

Understanding

Low application

High application

Total

Multiple

Reasoning

Multiple

Reasoning

Multiple

Reasoning

Multiple

Reasoning

A. PHONETICS

I. (1-5)

Pick out

Sentences:

Points:

Percent:

5×0,2

1.0

10%

5x 0,2

1.0

10%

B. Language focus

(Unit 1,2,3)

1. Lexico and Grammar

2. Correct form of verbs

I.(1-6)

Choose a correct answer

I. (7-10)

Choose a correct answer

II. (1-10)

Give the correct

Sentences:

Points:

Percent:

6 x 0,2

1.2

12%

4 x 0,2

0.8

8%

10 x 0,2

2.0

20%

20 x 0.2

4.0

40%

C. Reading

I. (1-5)

Answer questions

II. (1-5)

circle the letter A, B, C or D

Sentences:

Points:

Percent:

5 x 0,2

1.0

10%

5 x 0,2

1.0

10%

10

2.0

20%

D. WRITING

I. (1-5)

Rewrite senrences

II. (1-3)

Complete

Sentences:

Points:

Percent:

5 x 0,4

2.0

20%

3 x 0.3

1.0

10%

8

3.0

30%

Total

Sentences:

Points:

Percent:

6

1.2

12%

9 15

1.8 3.0

18% 30%

5 5

1.0 2.0

10% 20%

3

1.0

10%

43

10

100%

Đề kiểm tra giữa kì 1 lớp 9 môn Anh

A. PHONETICS:

I. From each number, pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1.0m)

(Khoanh tròn từ phần gạch chân có phát âm khác với từ còn lại)

1. A. out B. round C. about D. would

2. A. chair B. check C. machine D. child

3. A. tooB. soon C. good D. food

4. A. thoughB. enough C. cough D. rough

5. A. happy B. hour C. high D. hotel

B. LANGUAGE FOCUS: (4.0ms)

I. Choose the correct option A,B,C or D to complete the sentences. (2.0ms)

1. I have no idea what ……………….. the traditional drums.

A. to buy

B. buy

C. bought

D. buys

2. Minh’s father often takes him ………………. the park every summer.

A. on

B. to

C. in

D. after

3. A: I won the first prize in the English speaking contest. – B: ………………………………

A. Stay calm. Everything will be alright!

B. Congratulation!

C. If I were you I would get some sleep.

D. I understand how you feel.

4. My father gave up smoking two years ago.

A. liked

B. continued

C. stopped

D. enjoyed

5. ………………….. my cousin is young, she is one of the most skillful artisan in Bat Trang village.

A. When

B. Although

C. Whereas

D. In order to

6. The amusement centre is so small that they cannot ………………. the demand of the local residents.

A. keep up with

B. face up to

C. deal about

D. set up

7. Karachi is …………………. city in the world population.

A. the two largest

B. the two larger

C. The second largest

D. the second larger

8. He wondered ………………….. his parents what he really thought.

A. whether he tell

B. whether tell

C. whether to tell

D. whether telling

9. My parents once took me to Bat Trang village. I could make my own …………………. there. I really enjoyed it.

A. pottery

B. lacquer

C. painting

D. sculpture

10. …………………. he’s spent a lot of money to decorate his shop, he cannot make any more profit.

A. In order to

B. Although

C. So that

D. Because of

II. Give the correct form of the verbs. (2.0ms)

(Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc)

1. My brother often (go) ……………….. to school by bike every day.

2. If we use water carefully, more people (have ) ……………….. fresh water.

3. My father enjoys (watch) ……………….. television in the evenings.

4. Tuan and Huong (not/go) ……………….. to the cinema last night.

5. She said to me she (will) ……………….. do it if necessary I can.”

6. Bat Trang pottery (develop) ………………….. since the 7th century

7. Lots of Vietnamese girls like (wear) ………….…….. conical hats and ao dai.

8. The children (play) ……………….. football at the moment.

9. When I (come) ……………….. home from work yesterday, my mother was cooking dinner.

10. I don’ know many English words. I wish I (know) ……………….. more English words.

C. READING (2.0ms)

I. Read the passage, and then answer the questions: (1.0m)

(Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi)

Last month, we went to Doi Tam, a village famous for its drum making techniques, in Ha Nam Province. The craft was first introduced to the village in the 8th or 9th century. Today there are more than six hundred drum makers living in Doi Tam village.

I was amazed to see big drums in front of every house in the village. People say that it takes four workers three days to make a drum with a diameter of 1.5 metres. To make a drum, the craftsmen have to follow an eight stage process. Stretching the drumhead is the most challenging stage since they have to carefully assess the sound it makes. The other steps do not require such high skills.

Nowadays, Doi Tam drums are not only famous in Viet Nam but are also sold to other countries such as Laos, Cambodia, Japan, and the USA.

* Answer the questions:

1. When was the craft first introduced to the village?

…………………………………………………………………………………………….

2. How many stages do the craftsmen have to follow to make a drum?

…………………………………………………………………………………………….

3. Are Doi Tam drums sold to Japan, and the USA?

…………………………………………………………………………………………….

4. Where is Doi Tam village?

…………………………………………………………………………………………….

II. Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the correct word (1.0m)

(Chọn A,B,C hay D để hoàn thành đoạn văn)

My village is (1)……… Hoa Binh Province. It is a very beautiful and (2)………… place where people (3)…………… flowers and vegetables only. It is very famous for its pretty roses and picturesque scenery. The air is quite fresh; however, the smell of roses makes people feel cool. In spring, my village looks like a carpet with plenty of (4) ………. Tourists come to visit it so often. Nowadays, with electricity and labor-saving devices, it doesn’t take the villagers (5)…………. time to water the roses. And even at night, People can walk along the path and enjoy the fresh smell of the flowers.

1. A. on B. for C. in D. at

2. A. peace B. peaceful C. peacefully D. quite

3. A. grow B. buy C. grew D. bought

4. A. colors B. marks C. spots D. styles

5. A. many B. a few C. a lot D. much

D. WRITING (3ms)

I. Rewrite the following sentences without changing their original meanings. (2ms)

(Viết lại các câu sau sao cho nghĩa không đổi, trong câu có sử dụng từ gợi ý)

1.I have no idea when I should take that English test. TO

→ I have …………………………………………………………………………….

2.“ Do you try calling a helpline?” the teacher asked Ngoc. IF

→ The teacher asked Ngoc ……………………………………………………

3. His parents raised him very strictly. UP

→ His parents ………………………………………………………………….

4.“Should I tell this to her?” he asked himself. WHETHER

→ He wondered ………………………………………………………………

5. It’s the first time Mary has gone to Viet Nam. BEFORE

-> Mary has …………………………………………………………………….

II. Complete the following sentences. (1.0m )

(Hoàn thành tiếp các câu sau:)

1. Even though it was very cold out, ……………………………………………………………………

2. I studied hard for the exam so that …………………………………………………………………..

3. I Wish ………………………………………………………………………….

Đáp án đề thi tiếng Anh lớp 9 giữa học kì 1

PHONETICS:

1. From each number, pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others. (1.0m)

– 0.2m for a correct sentence

1. D. would

2. C. machine

3. C. good

4. A. though’

5. B. hour

B. LANGUAGE FOCUS: (4.0ms)

I. Choose a correct answer (A, B, C, or D) to complete these sentences. (2.0ms)

– 0.2m for a correct sentence

1. A

2. B

3. A

4. C

5. C

6. C

7. D

8. B

9. B

10. A

II. Give the correct form of the verbs. (2.0ms)

– 0.2m for a correct sentence

1. Goes 2. Will have 3. Watching/to watch

4. Didn’t go 5. Would 6. Has been developed

7. To wear 8. Are playing 9. Came 10. Knew

C. READING (2.0ms)

I. Read the passage, and then and answer the questions: (1.0m)

– 0.2m for a correct sentence

1. The craft was first introduced to the village in the 8th or 9th century.

2. The craftsmen have to follow eight stages to make a drum.

3. Yes, they are.

4. It is in Ha Nam Province.

II. Read the following passage and circle the letter A, B, C or D to indicate the correct word (1.0m)

– 0.2m for a correct sentence

1. C. in

2. B. peaceful

3. A. grow

4. A. colors

5. D. much

D. WRITING: (3.0ms)

I. Rewrite the following sentences without changing their original meanings.(2.0ms)

– 0.4m for a correct sentence

1.→ I have no idea to take that English test.

2.→ The teacher asked Ngoc if she tried calling a helpline.

3.→ His parents brought him up very strictly.

4.→ He wondered whether to tell that to her.

5.→ Mary has never gone to Viet Nam before

II. Complete the following sentences. (1.0m )

– depend on sts’anwser

– 0.3m for a correct sentence

……………..

Mời các bạn tải File tài liệu để xem thêm nội dung chi tiết

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Back to top button