Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Huỳnh Tấn Phát

Kì thi tuyển sinh vào lớp 10 là kì thi rất quan trọng đối với các học trò lớp 9. Thành ra, Mobitool xin gửi tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Huỳnh Tấn Phát nhằm giúp các em làm quen với các dạng đề thi thử vào lớp 10. Hi vọng tài liệu sẽ là nguồn tham khảo có ích trong giai đoạn học tập của các em.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS HUỲNH TẤN PHÁT

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three on pronunciation on each of the following questions

1. A. watching

B. matches

C. machine

D. kitchen

2. A. noon

B. tool

C. blood

D. spoon

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. district

B. display

C. discipline

D. dismal

4. A. relevant

B. descendant

C. redundant

D. consultant

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions

5. I still (A) have bự finish (B) my project, what (C) keeps me very busy (D)

6. Despite (A) its smaller size (B), the (C) Indian Ocean is as deep (D) the Atlantic Ocean

7. Spell correctly (A) is easy with the aid of (B) a number of word processing (C) programs for personal computers (D)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions

8. It seems that the world record for this event is almost impossible bự ____________

A. meet

B. beat

C. compare

D. balance

9. My younger sister is very ________ and so she loves going out but I am much quieter and prefer bự stay at home

A. enjoyable

B. lively

C. pleasing

D. funny

10. The ______ were told bự fasten their scat belts as the plane began its descent

A. customers

B. riders

C. passengers

D. flyers

11. You don’t pronounce _____  “S” at the end of Arkansas or Illinois

A. an

B. such

C. that

D. the

12. All Mike’s friends felt sorry _____him when he had bự give up playing football

A. with

B. about

C. for

D. at

13. I can ______ with most things but I cannot stand noisy children

A. put up

B. put on

C. put aside

D. put off

14. The new secretary in the sales department is a fast typist but her letters are full of spelling __________

A. errors

B. mistakes

C. tricks

D. faults

15. It is _________ bự wear jeans at a funeral

A. ridicule

B. ridiculed

C. ridiculous

D. ridiculing

16. Mr. Jones is a _____ teacher

A. devote

B. devoted

C. devoting

D. devotion

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges

17. – “How far is your house from here?”

– “___________”

A. Is there a bus from here?

B. No, it isn’t

C. Yes, it’s very far

D. Two kilometers, at least

18. –  “Let me help you with the box”

– “ _____________”

A. Yes. That’s very kind of you

B. I’m sorry. I’m busy now

C. What can I do for you?

D. No. You must not touch it

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự underlined word(s) in each of the following questions

19. Binh is an active student. He has taken part in different charity projects in his town

A. been involved in

B. taken care of

C. looked forward bự

D. been grateful bự

20. The graduation is sad, because the time we studied together has come bự an end

A. Succeeded

B. Begun

C. Finished

D. Changed

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word(s) OPPOSITE in meaning bự underlined word(s) in each of the following questions

21. If you follow these simple rules, not only will you save money, but also the environment will be cleaner

A. earn

B. count

C. waste

D. replace

22. Animal communication is not a straightforward subject. It’s complicated because animals communicate differently with each other

A. impossible bự express

B. difficult bự understand

C. easy bự interpret

D. interesting bự study

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

Interestingly, despite the fact that Chaplin came from Britain, he was much more popular in other countries than in his own mother country. The truth is that most English people (23)_________The Tramp a little crude. It was generally thought by them that he had too much of an eye for the ladies, and that his clothes gave him an appearance more (24)_________an Italian waiter than anything else. All in all the image was not gentleman-like according bự many English people.

However, the silent movies helped Chaplin bự conceal his true nationality (25)_________American audiences. He put off making a talking movie until 1936 when he made up a nonsense (26)_________which sounded like no known nationality. He once said he thought of the Tramp as an educated man who had fallen on hard times. The truth is, however, that he was probably popular because he (27)_________as a character who revolted against the privileged classes.

23. A. considered

B. treated

C. agreed

D. approved

24. A. alike

B. like

C. liking

 D. unlike

25. A. bự

B. with

C. for

D. from

26. A. language

B. speech

C. talking

D. sentence

27. A. saw

B. was seeing

C. was seen

D. is seen

Read the following passage and mark the letter A, B,  C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the questions

Family life in the United States is changing. Fifty or sixty years ago, the wife was called a “housewife”. She cleaned, cooked, and cared for the children. The husband earned the money for the family. He was usually out working all day. He came home tired in the evening, so he did not do much housework. And he did not see the children very much, except on weekends.

These days, however, more and more women work outside the home. They cannot stay with the children all day. They, too, come home tired in the evening. They do not want bự spend the evening cooking dinner and cleaning up. They do not have time bự clean the house and do the laundry. So who is going bự do the housework now? Who is going bự take care of the children?

Many families solve the problem of housework by sharing it. In these families, the husband and wife agree bự do different jobs around the house, or they take turns doing each job. For example, the husband always cooks dinner and the wife always does the laundry. Or the wife cooks dinner on some nights and the husband cooks dinner on other nights.

Then there is a question of the children. In the past, many families got help with child care from grandparents. Now families usually do not live near their relatives. The grandparents often are bự far away bự help in a regular way. More often, parents have bự pay for child care help. The help may be a babysitter or a day-care center. The problem with this kind of help is the high cost. It is possible only for couples with jobs that pay well.

Parents may get another kind of help from the companies they work for. Many companies now let people with children work part-time. That way, parents can spend more time with their children. Some husbands may even stop working for a while bự stay with the children. For these men there is a new word: They are called “househusband”. In the United States more ans more men are becoming househusband every year.

These changes in the home mean changes in the family. Fathers can learn bự understand their children better, and the children can get bự know their fathers better. Husbands and wives may also find changes in their marriage. They, too, may have a better understanding of each other.

28. Sixty years ago, most women ____________________

A. were housewives

B. went out bự work

C. did not do much homework

D. had no children

29. Nowadays, there are ________________________

A. more work outside the home than before

B. more and more women staying with the children all day

C. more housewives than before

D. more women going out bự work than before

30. It can be inferred from paragraph 4 that _______

A. All couples with jobs can pay for help from a babysitter or a day-care center

B. Couples with low-paid jobs can’t afford the cost of a babysitter or a day-care center

C. In the past, grandparents did not help the couples with child care

D. Grandparents can help care the children in a regular way

31. The changes in the American home mentioned in this passage may __________

A. help families

B. not change the children at all

C. not happen

D. cause problems for a marriage

32. This article is about __________-

A. American men as househusbands

B. housewives in America

C. how more American women are working

D. how family life in America is changing

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. My mum gets up early in the morning and she is used bự it

My mum is used _________________________

34. Mark was too young bự see horror films

Mark was not ____________________________

35. You will catch a cold if you do not keep your feet dry

Unless _________________________________

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

36. The accommodation is cheap. It is very comfortable (despite)

_____________________________

37. The basketball court is far from my house. It is always full of players (which)

_____________________________

38. Fewer students attend ABE in the summer. The program only offers classes in the morning (so)

____________________________

ĐÁP ÁN

1. C

2. C

3. B

4. A

5. C

6. D

7. A

8. B

9. B

10. C

11. D

12. C

13. A

14. B

15. C

16. B

17. D

18. A

19. A

20. C

21. C

22. B

23. A

24. B

25. D

26. A

27. C

28. A

29. D

30. B

31. A

32. D

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. My mum is used bự getting up early in the morning

34. Mark is not old enough bự see horror films

35. Unless you keep your feet dry, you will catch a cold

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

36. Despite the fact that the accommodation is cheap, it is very comfortable

37. The basketball court, which is always full of players, is far from my house

38. Fewer students attend ABE in the summer, so the program only offers classes in the morning

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three on pronunciation on each of the following questions

1. A. steak

B. peak

C. pleasing

D. tease

2. A. mild

B. skill

C. decisive

D. viable

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. occasion

B. religion

C. evidence

D. encounter

4. A. emphasize

B. encourage

C. embroider

D. experience

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions

5. The park keeper (A) told us not walk (B) on the grass (C) or we would be (D) fined

6. Tom didn’t drive (A)  a car since he had (B) an accident (C) two years ago (D)

7. I could easily (A) convince him not bự (B) become too (C) excited for (D)all the media attention

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions

8. She is very quiet person. She doesn’t say _______

A. many

B. much

C. few

D. little

9. She is an _______ mother in a few more weeks

A. expectant

B. expectation

C. expectantly

D. expecting

10. Have I _____ bự you how bự use this new typewriter?

A. answered

B. explained

C. told

D. showed

11. We often watch a film on TV ______ going bự bed

A. then

B. during

C. upon

D. before

12. He thinks you are _____ your time looking for a job in this town. There’s not much bự do here

A. wasting

B. spending

C. missing

D. losing

13. You will be surprised at how _______ Joe is in French after a year

A. fluently

B. fluent

C. fluency

D. influence

14. Although he was quiet fat, Tom was not very pleased about ______ called Piggy by his classmates

A. be

B. being

C. was

D. having

15. Carl and Malcolm look like brothers but actually they are not ______

A. relative

B. relation

C. related

D. family

16. The woman said the murderer was a short, ____ man with a beard

A. petite

B. tallish

C. stocky

D. average

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges

17. “Wow! What an amazing study you have!” – “ _________”

A. I don’t study here

B. What a comment!

C. No. It’s not always clean

D. Yes. It’s very convenient

18. – “Hello. Can I speak bự Ms. Thinh, please?”

– “ _______”

A. Talking

B. Saying

C. Answering

D. Speaking

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự underlined word(s) in each of the following questions

19. I didn’t think his comments were very appropriate at that time

A. Right

B. Correct

C. Exact

D. Suitable

20. Have you found out how much all this is going bự cost? Is it expensive?

A. Got information about

B. Found by chance

C. Talked bự someone about

D. Met someone and asked

ĐÁP ÁN

1. A

7. D

13. B

19. D

25. B

31. B

2. B

8. B

14. B

20. A

26. A

32. A

3. C

9. A

15. C

21. C

27. C

 

4. A

10. B

16. C

22. C

28. C

 

5. B

11. D

17. D

23. C

29. B

 

6. A

12. A

18. D

24. D

30. D

 

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. I’m afraid ti say what we have run out of oil

34. Burning forests will destroy the wildlife habitat

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

35. She not only dances beautifully but also sings sweetly

36. Although she disliked coffee, she drank it bự keep herself warm

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three on pronunciation on each of the following questions

1. A. word

B. torture

C. mortgage

D. sword

2. A. chef

B. deaf

C. roof

D. of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. inquire

B. instant

C. glorious

D. wonder

4. A. accessible

B. celebration

C. development

D. congratulate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions

5. Sandra has not rarely (A) missed a play (B)or a concert since (C) she was 17 years old (D).

6. When we go on vacation (A), we prefer swim (B) and active sports (C) bự sightseeing (D) and lying on the beach

7. Because it was unsafe (A) and too (B) expensive bự repair (C) , the 70-years-old (D) building had bự be demolished

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions

8. A lot of furniture in her room ______ new

A. is

B. are

C. was

D. were

9. We didn’t have any money but Tom had ______

A. a little

B. little

C. a few

D. few

10. We didn’t take ____ photographs when we were on holiday

A. many

B. much

C. an amount of

D. a great deal of

11. We had no ____ in finding a job

A. difficulty

B. difficult

C. difficulties

D. all correct

12. Were they _____ when they got the job?

A. satisfactory

B. satisfy

C. satisfaction

D. all correct

13. You can get ____ treatment in this hospital

A. occupy

B. occupied

C. occupation

D. occupational

14. “He made a decision bự leave home” means

A. He decided bự lave home

B. He decides bự leave

C. He made decisive bự leave home

D. He made decide bự leave

15. Nora’s father died ______years ago

A. few

B. a few

C. much

D. a large amount of

16. Products in this cửa hàng were _____ arranged, displayed, and presented on the shelves

A. attracted

B. attractive

C. attraction

D. attractively

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges

17. Alice: “Is Monday possible for you?”

John: “________”

A. I hope so, too

B. I really enjoy meeting you

C. Yes. Thank you

D. Yes, that’s fine

18. Tom: “Thank you very much for your lovely gift! I really like it.”

Anna: “ _______”

A. You’re welcome

B. Oh, it’s OK

C. I’m pleased

D. It’s not good

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự underlined word(s) in each of the following questions

19. Sue and Daisy are as different as chalk and cheese. No wonder their friendship has broken up recently

A. Changed

B. Ended

C. Improved

D. Appeared

20. He was astounded at his bad luck. He couldn’t believe it

A. Unhappy

B. Frightened

C. Astonished

D. Amused

ĐÁP ÁN

1. A

7. D

13. D

19. B

25. B

31. B

2. D

8. A

14. A

20. C

26. C

32. C

3. A

9. A

15. A

21. C

27. A

 

4. B

10. A

16. D

22. D

28. B

 

5. A

11. A

17. D

23. D

29. A

 

6. B

12. A

18. A

24. C

30. D

 

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. What an excellent meal (it was)!

34. Jenny used bự play quần vợt better than she does now

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

35. They went for a picnic, but we went swimming

36. He went out of the room without say anything

4. Đề số 4

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three on pronunciation on each of the following questions

1. A.  logical

B. gather

C. ginger

D. giant

2. A. ally

B. worthy

C. grocery

D. diversity

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. objection

B. enjoyment

C. official

D. optional

4. A. emergency

B. expenditure

C. correspondence

D. communicate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions

5. The English summer (A) course will (B) start in May 29th (C) and finish in August (D)

6. There were (A) so a lot of (B) people trying bự leave the burning (C) building that the police had a great deal (D) of trouble controlling them

7. The fire started in (A) the fifth (B) floor of (C) the hotel, but it soon spread (D) bự adjacent floors

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions

8. The earthworm us a worm __________ in moist, warm soil in many geographical areas

A. where is it found

B. is found

C. and found it

D. which is found

9. It is ____ bự translate each lesson into your language. This is not a good way bự study English

A. Productive

B. Unproductive

C. Producing

D. Unproducing

10. Fortunately the machine was not ______ when it caught fire

A. In order

B. In use

C. In progress

D. In ruins

11. If you wish bự take photographs you’ll have bự have ______

A. An application

B. A permit

C. An allowance

D. An admission

12. I met some old friends ______ I was on holiday in Malaysia

A. When

B. Since

C. Because

D. Until

13. He seldom goes bự cinema, _______?

A. doesn’t he

B. is he

C. does he

D. isn’t he

14. ______ for bamboo seeds bự grow into plants that can be used for commercial purposes

A. It takes several years

B. Several years bự be taken

C. By taking several years

D. Although taking several years

15. “ ______ lending me your correction pen for a moment?”

A. Can you

B. Would you mind

C. Could you please

D. Why aren’t you

16. Many disabled children cannot get full enjoyment from toys _____ for non-disabled children

A. done

B. planned

C. made

D. sold

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges

17. – “I’d like bự book a flight bự Melbourne, please” – “ _______________”

A. No, of course not

B. Do you mind is I said no?

C. Yes, sir, single or return

D. You can’t. We are busy

18. – “I learned that you won the 100-meter race this morning. Congratulations!”

– “ ____________________”

A. Thank you

B. No, don’t say so

C. Just lucky

D. No, no. I ran slowly

ĐÁP ÁN

1. B

7. A

13. C

19. A

25. C

31. B

2. A

8. D

14. A

20. B

26. D

32. D

3. D

9. B

15. B

21. D

27. A

 

4. C

10. C

16. C

22. B

28. C

 

5. C

11. D

17. C

23. A

29. C

 

6. B

12. A

18. A

24. B

30. A

 

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. It’s hours (and hours) since the boss wanted you

34. No matter how hard he has tried, he cannot get that promotion

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

35. Though Ruth ran very fast, she could not catch up with Mark

36. We need further information in order not bự misunderstand the case

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three on pronunciation on each of the following questions

1. A. edition

B. device

C. terrify

D. remote

2. A. comment

B. equipment

C. improvement

D. moment

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. inexpensive

B. alternative

C. patriotic

D. scientific

4. A. sector

B. monster

C. shallot

D. fellow

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions

5. School children in the same grade (A) in Vietnamese (B) schools are (C) usually the same old (D) as their classmates

6. His (A) teacher encouraged (B) him taking part (C) in the competition (D)

7. Ozone is an unstable (A), faintly bluish gas that is (B) the most chemical (C) active form of (D) oxygen

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions

8. Children will work hard if the lessons are _______

A. expressing

B. inquiring

C. disappointing

D. interesting

9. I gave up the job, _____ the attractive salary

A. because of

B. although

C. because

D. despite

10. Don’t ask me anything about sports. I like ____ football ____ quần vợt

A. either/ or

B. not only/ but also

C. both/ and

D. neither/ nor

11. Life here is very ______

A. peace

B. peacefully

C. peaceful

D. peacefulness

12. The girl _____ is our neighbor

A. was walking bự the lady over there

B. talking bự the lady over there

C. talks bự the lady over there

D. is talking bự the lady over there

13. The manager did not offer her the job because of her untidy ______

A. presence

B. sight

C. appearance

D. view

14. _____ Long has finished his work, he will go hone

A. As quickly as

B. As far as

C. As soon as

D. As long as

15. My father asked me _____ of the film

A. what do you think

B. what I think

C. what I thought

D. what did you think

16. Her eyes were red and puffy _____ she had been crying a lot last night

A. since

B. even if

C. despite

D. because of

ĐÁP ÁN

1. C

7. C

13. C

19. A

25. D

31. C

2. A

8. D

14. C

20. B

26. B

32. A

3. B

9. D

15. C

21. D

27. C

 

4. C

10. D

16. A

22. C

28. A

 

5. D

11. C

17. B

23. B

29. D

 

6. C

12. B

18. A

24. A

30. D

 

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. The policeman suggested that we should fit new locks on the door

34. It has bự seen bự be believed

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

35. If I knew something about plumbing, I could fix the leak in the sink myself

36. Dogs can walk in the city park but must be on a leash

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Huỳnh Tấn Phát. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có ích khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Thị Thập
  • Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Võ Trứ

Chúc các em học tập tốt!

.

Xem thêm về bài viết

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Huỳnh Tấn Phát

[rule_3_plain]

Kì thi tuyển sinh vào lớp 10 là kì thi rất quan trọng đối với các học trò lớp 9. Thành ra, Mobitool xin gửi tới các em tài liệu Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Huỳnh Tấn Phát nhằm giúp các em làm quen với các dạng đề thi thử vào lớp 10. Hi vọng tài liệu sẽ là nguồn tham khảo có ích trong giai đoạn học tập của các em.

BỘ 5 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH

TRƯỜNG THCS HUỲNH TẤN PHÁT

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three on pronunciation on each of the following questions

1. A. watching

B. matches

C. machine

D. kitchen

2. A. noon

B. tool

C. blood

D. spoon

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. district

B. display

C. discipline

D. dismal

4. A. relevant

B. descendant

C. redundant

D. consultant

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions

5. I still (A) have bự finish (B) my project, what (C) keeps me very busy (D)

6. Despite (A) its smaller size (B), the (C) Indian Ocean is as deep (D) the Atlantic Ocean

7. Spell correctly (A) is easy with the aid of (B) a number of word processing (C) programs for personal computers (D)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions

8. It seems that the world record for this event is almost impossible bự ____________

A. meet

B. beat

C. compare

D. balance

9. My younger sister is very ________ and so she loves going out but I am much quieter and prefer bự stay at home

A. enjoyable

B. lively

C. pleasing

D. funny

10. The ______ were told bự fasten their scat belts as the plane began its descent

A. customers

B. riders

C. passengers

D. flyers

11. You don’t pronounce _____  “S” at the end of Arkansas or Illinois

A. an

B. such

C. that

D. the

12. All Mike’s friends felt sorry _____him when he had bự give up playing football

A. with

B. about

C. for

D. at

13. I can ______ with most things but I cannot stand noisy children

A. put up

B. put on

C. put aside

D. put off

14. The new secretary in the sales department is a fast typist but her letters are full of spelling __________

A. errors

B. mistakes

C. tricks

D. faults

15. It is _________ bự wear jeans at a funeral

A. ridicule

B. ridiculed

C. ridiculous

D. ridiculing

16. Mr. Jones is a _____ teacher

A. devote

B. devoted

C. devoting

D. devotion

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges

17. – “How far is your house from here?”

– “___________”

A. Is there a bus from here?

B. No, it isn’t

C. Yes, it’s very far

D. Two kilometers, at least

18. –  “Let me help you with the box”

– “ _____________”

A. Yes. That’s very kind of you

B. I’m sorry. I’m busy now

C. What can I do for you?

D. No. You must not touch it

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự underlined word(s) in each of the following questions

19. Binh is an active student. He has taken part in different charity projects in his town

A. been involved in

B. taken care of

C. looked forward bự

D. been grateful bự

20. The graduation is sad, because the time we studied together has come bự an end

A. Succeeded

B. Begun

C. Finished

D. Changed

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word(s) OPPOSITE in meaning bự underlined word(s) in each of the following questions

21. If you follow these simple rules, not only will you save money, but also the environment will be cleaner

A. earn

B. count

C. waste

D. replace

22. Animal communication is not a straightforward subject. It’s complicated because animals communicate differently with each other

A. impossible bự express

B. difficult bự understand

C. easy bự interpret

D. interesting bự study

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

Interestingly, despite the fact that Chaplin came from Britain, he was much more popular in other countries than in his own mother country. The truth is that most English people (23)_________The Tramp a little crude. It was generally thought by them that he had too much of an eye for the ladies, and that his clothes gave him an appearance more (24)_________an Italian waiter than anything else. All in all the image was not gentleman-like according bự many English people.

However, the silent movies helped Chaplin bự conceal his true nationality (25)_________American audiences. He put off making a talking movie until 1936 when he made up a nonsense (26)_________which sounded like no known nationality. He once said he thought of the Tramp as an educated man who had fallen on hard times. The truth is, however, that he was probably popular because he (27)_________as a character who revolted against the privileged classes.

23. A. considered

B. treated

C. agreed

D. approved

24. A. alike

B. like

C. liking

 D. unlike

25. A. bự

B. with

C. for

D. from

26. A. language

B. speech

C. talking

D. sentence

27. A. saw

B. was seeing

C. was seen

D. is seen

Read the following passage and mark the letter A, B,  C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the questions

Family life in the United States is changing. Fifty or sixty years ago, the wife was called a “housewife”. She cleaned, cooked, and cared for the children. The husband earned the money for the family. He was usually out working all day. He came home tired in the evening, so he did not do much housework. And he did not see the children very much, except on weekends.

These days, however, more and more women work outside the home. They cannot stay with the children all day. They, too, come home tired in the evening. They do not want bự spend the evening cooking dinner and cleaning up. They do not have time bự clean the house and do the laundry. So who is going bự do the housework now? Who is going bự take care of the children?

Many families solve the problem of housework by sharing it. In these families, the husband and wife agree bự do different jobs around the house, or they take turns doing each job. For example, the husband always cooks dinner and the wife always does the laundry. Or the wife cooks dinner on some nights and the husband cooks dinner on other nights.

Then there is a question of the children. In the past, many families got help with child care from grandparents. Now families usually do not live near their relatives. The grandparents often are bự far away bự help in a regular way. More often, parents have bự pay for child care help. The help may be a babysitter or a day-care center. The problem with this kind of help is the high cost. It is possible only for couples with jobs that pay well.

Parents may get another kind of help from the companies they work for. Many companies now let people with children work part-time. That way, parents can spend more time with their children. Some husbands may even stop working for a while bự stay with the children. For these men there is a new word: They are called “househusband”. In the United States more ans more men are becoming househusband every year.

These changes in the home mean changes in the family. Fathers can learn bự understand their children better, and the children can get bự know their fathers better. Husbands and wives may also find changes in their marriage. They, too, may have a better understanding of each other.

28. Sixty years ago, most women ____________________

A. were housewives

B. went out bự work

C. did not do much homework

D. had no children

29. Nowadays, there are ________________________

A. more work outside the home than before

B. more and more women staying with the children all day

C. more housewives than before

D. more women going out bự work than before

30. It can be inferred from paragraph 4 that _______

A. All couples with jobs can pay for help from a babysitter or a day-care center

B. Couples with low-paid jobs can’t afford the cost of a babysitter or a day-care center

C. In the past, grandparents did not help the couples with child care

D. Grandparents can help care the children in a regular way

31. The changes in the American home mentioned in this passage may __________

A. help families

B. not change the children at all

C. not happen

D. cause problems for a marriage

32. This article is about __________-

A. American men as househusbands

B. housewives in America

C. how more American women are working

D. how family life in America is changing

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. My mum gets up early in the morning and she is used bự it

My mum is used _________________________

34. Mark was too young bự see horror films

Mark was not ____________________________

35. You will catch a cold if you do not keep your feet dry

Unless _________________________________

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

36. The accommodation is cheap. It is very comfortable (despite)

_____________________________

37. The basketball court is far from my house. It is always full of players (which)

_____________________________

38. Fewer students attend ABE in the summer. The program only offers classes in the morning (so)

____________________________

ĐÁP ÁN

1. C

2. C

3. B

4. A

5. C

6. D

7. A

8. B

9. B

10. C

11. D

12. C

13. A

14. B

15. C

16. B

17. D

18. A

19. A

20. C

21. C

22. B

23. A

24. B

25. D

26. A

27. C

28. A

29. D

30. B

31. A

32. D

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. My mum is used bự getting up early in the morning

34. Mark is not old enough bự see horror films

35. Unless you keep your feet dry, you will catch a cold

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

36. Despite the fact that the accommodation is cheap, it is very comfortable

37. The basketball court, which is always full of players, is far from my house

38. Fewer students attend ABE in the summer, so the program only offers classes in the morning

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three on pronunciation on each of the following questions

1. A. steak

B. peak

C. pleasing

D. tease

2. A. mild

B. skill

C. decisive

D. viable

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. occasion

B. religion

C. evidence

D. encounter

4. A. emphasize

B. encourage

C. embroider

D. experience

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions

5. The park keeper (A) told us not walk (B) on the grass (C) or we would be (D) fined

6. Tom didn’t drive (A)  a car since he had (B) an accident (C) two years ago (D)

7. I could easily (A) convince him not bự (B) become too (C) excited for (D)all the media attention

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions

8. She is very quiet person. She doesn’t say _______

A. many

B. much

C. few

D. little

9. She is an _______ mother in a few more weeks

A. expectant

B. expectation

C. expectantly

D. expecting

10. Have I _____ bự you how bự use this new typewriter?

A. answered

B. explained

C. told

D. showed

11. We often watch a film on TV ______ going bự bed

A. then

B. during

C. upon

D. before

12. He thinks you are _____ your time looking for a job in this town. There’s not much bự do here

A. wasting

B. spending

C. missing

D. losing

13. You will be surprised at how _______ Joe is in French after a year

A. fluently

B. fluent

C. fluency

D. influence

14. Although he was quiet fat, Tom was not very pleased about ______ called Piggy by his classmates

A. be

B. being

C. was

D. having

15. Carl and Malcolm look like brothers but actually they are not ______

A. relative

B. relation

C. related

D. family

16. The woman said the murderer was a short, ____ man with a beard

A. petite

B. tallish

C. stocky

D. average

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges

17. “Wow! What an amazing study you have!” – “ _________”

A. I don’t study here

B. What a comment!

C. No. It’s not always clean

D. Yes. It’s very convenient

18. – “Hello. Can I speak bự Ms. Thinh, please?”

– “ _______”

A. Talking

B. Saying

C. Answering

D. Speaking

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự underlined word(s) in each of the following questions

19. I didn’t think his comments were very appropriate at that time

A. Right

B. Correct

C. Exact

D. Suitable

20. Have you found out how much all this is going bự cost? Is it expensive?

A. Got information about

B. Found by chance

C. Talked bự someone about

D. Met someone and asked

ĐÁP ÁN

1. A

7. D

13. B

19. D

25. B

31. B

2. B

8. B

14. B

20. A

26. A

32. A

3. C

9. A

15. C

21. C

27. C

 

4. A

10. B

16. C

22. C

28. C

 

5. B

11. D

17. D

23. C

29. B

 

6. A

12. A

18. D

24. D

30. D

 

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. I’m afraid ti say what we have run out of oil

34. Burning forests will destroy the wildlife habitat

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

35. She not only dances beautifully but also sings sweetly

36. Although she disliked coffee, she drank it bự keep herself warm

3. Đề số 3

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three on pronunciation on each of the following questions

1. A. word

B. torture

C. mortgage

D. sword

2. A. chef

B. deaf

C. roof

D. of

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. inquire

B. instant

C. glorious

D. wonder

4. A. accessible

B. celebration

C. development

D. congratulate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions

5. Sandra has not rarely (A) missed a play (B)or a concert since (C) she was 17 years old (D).

6. When we go on vacation (A), we prefer swim (B) and active sports (C) bự sightseeing (D) and lying on the beach

7. Because it was unsafe (A) and too (B) expensive bự repair (C) , the 70-years-old (D) building had bự be demolished

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions

8. A lot of furniture in her room ______ new

A. is

B. are

C. was

D. were

9. We didn’t have any money but Tom had ______

A. a little

B. little

C. a few

D. few

10. We didn’t take ____ photographs when we were on holiday

A. many

B. much

C. an amount of

D. a great deal of

11. We had no ____ in finding a job

A. difficulty

B. difficult

C. difficulties

D. all correct

12. Were they _____ when they got the job?

A. satisfactory

B. satisfy

C. satisfaction

D. all correct

13. You can get ____ treatment in this hospital

A. occupy

B. occupied

C. occupation

D. occupational

14. “He made a decision bự leave home” means

A. He decided bự lave home

B. He decides bự leave

C. He made decisive bự leave home

D. He made decide bự leave

15. Nora’s father died ______years ago

A. few

B. a few

C. much

D. a large amount of

16. Products in this cửa hàng were _____ arranged, displayed, and presented on the shelves

A. attracted

B. attractive

C. attraction

D. attractively

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges

17. Alice: “Is Monday possible for you?”

John: “________”

A. I hope so, too

B. I really enjoy meeting you

C. Yes. Thank you

D. Yes, that’s fine

18. Tom: “Thank you very much for your lovely gift! I really like it.”

Anna: “ _______”

A. You’re welcome

B. Oh, it’s OK

C. I’m pleased

D. It’s not good

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word(s) CLOSEST in meaning bự underlined word(s) in each of the following questions

19. Sue and Daisy are as different as chalk and cheese. No wonder their friendship has broken up recently

A. Changed

B. Ended

C. Improved

D. Appeared

20. He was astounded at his bad luck. He couldn’t believe it

A. Unhappy

B. Frightened

C. Astonished

D. Amused

ĐÁP ÁN

1. A

7. D

13. D

19. B

25. B

31. B

2. D

8. A

14. A

20. C

26. C

32. C

3. A

9. A

15. A

21. C

27. A

 

4. B

10. A

16. D

22. D

28. B

 

5. A

11. A

17. D

23. D

29. A

 

6. B

12. A

18. A

24. C

30. D

 

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. What an excellent meal (it was)!

34. Jenny used bự play quần vợt better than she does now

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

35. They went for a picnic, but we went swimming

36. He went out of the room without say anything

4. Đề số 4

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three on pronunciation on each of the following questions

1. A.  logical

B. gather

C. ginger

D. giant

2. A. ally

B. worthy

C. grocery

D. diversity

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. objection

B. enjoyment

C. official

D. optional

4. A. emergency

B. expenditure

C. correspondence

D. communicate

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions

5. The English summer (A) course will (B) start in May 29th (C) and finish in August (D)

6. There were (A) so a lot of (B) people trying bự leave the burning (C) building that the police had a great deal (D) of trouble controlling them

7. The fire started in (A) the fifth (B) floor of (C) the hotel, but it soon spread (D) bự adjacent floors

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions

8. The earthworm us a worm __________ in moist, warm soil in many geographical areas

A. where is it found

B. is found

C. and found it

D. which is found

9. It is ____ bự translate each lesson into your language. This is not a good way bự study English

A. Productive

B. Unproductive

C. Producing

D. Unproducing

10. Fortunately the machine was not ______ when it caught fire

A. In order

B. In use

C. In progress

D. In ruins

11. If you wish bự take photographs you’ll have bự have ______

A. An application

B. A permit

C. An allowance

D. An admission

12. I met some old friends ______ I was on holiday in Malaysia

A. When

B. Since

C. Because

D. Until

13. He seldom goes bự cinema, _______?

A. doesn’t he

B. is he

C. does he

D. isn’t he

14. ______ for bamboo seeds bự grow into plants that can be used for commercial purposes

A. It takes several years

B. Several years bự be taken

C. By taking several years

D. Although taking several years

15. “ ______ lending me your correction pen for a moment?”

A. Can you

B. Would you mind

C. Could you please

D. Why aren’t you

16. Many disabled children cannot get full enjoyment from toys _____ for non-disabled children

A. done

B. planned

C. made

D. sold

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the most suitable response bự complete each of the following exchanges

17. – “I’d like bự book a flight bự Melbourne, please” – “ _______________”

A. No, of course not

B. Do you mind is I said no?

C. Yes, sir, single or return

D. You can’t. We are busy

18. – “I learned that you won the 100-meter race this morning. Congratulations!”

– “ ____________________”

A. Thank you

B. No, don’t say so

C. Just lucky

D. No, no. I ran slowly

ĐÁP ÁN

1. B

7. A

13. C

19. A

25. C

31. B

2. A

8. D

14. A

20. B

26. D

32. D

3. D

9. B

15. B

21. D

27. A

 

4. C

10. C

16. C

22. B

28. C

 

5. C

11. D

17. C

23. A

29. C

 

6. B

12. A

18. A

24. B

30. A

 

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. It’s hours (and hours) since the boss wanted you

34. No matter how hard he has tried, he cannot get that promotion

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

35. Though Ruth ran very fast, she could not catch up with Mark

36. We need further information in order not bự misunderstand the case

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word whose underlined part differs from the other three on pronunciation on each of the following questions

1. A. edition

B. device

C. terrify

D. remote

2. A. comment

B. equipment

C. improvement

D. moment

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions

3. A. inexpensive

B. alternative

C. patriotic

D. scientific

4. A. sector

B. monster

C. shallot

D. fellow

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions

5. School children in the same grade (A) in Vietnamese (B) schools are (C) usually the same old (D) as their classmates

6. His (A) teacher encouraged (B) him taking part (C) in the competition (D)

7. Ozone is an unstable (A), faintly bluish gas that is (B) the most chemical (C) active form of (D) oxygen

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet bự indicate the correct answer bự each of the following questions

8. Children will work hard if the lessons are _______

A. expressing

B. inquiring

C. disappointing

D. interesting

9. I gave up the job, _____ the attractive salary

A. because of

B. although

C. because

D. despite

10. Don’t ask me anything about sports. I like ____ football ____ quần vợt

A. either/ or

B. not only/ but also

C. both/ and

D. neither/ nor

11. Life here is very ______

A. peace

B. peacefully

C. peaceful

D. peacefulness

12. The girl _____ is our neighbor

A. was walking bự the lady over there

B. talking bự the lady over there

C. talks bự the lady over there

D. is talking bự the lady over there

13. The manager did not offer her the job because of her untidy ______

A. presence

B. sight

C. appearance

D. view

14. _____ Long has finished his work, he will go hone

A. As quickly as

B. As far as

C. As soon as

D. As long as

15. My father asked me _____ of the film

A. what do you think

B. what I think

C. what I thought

D. what did you think

16. Her eyes were red and puffy _____ she had been crying a lot last night

A. since

B. even if

C. despite

D. because of

ĐÁP ÁN

1. C

7. C

13. C

19. A

25. D

31. C

2. A

8. D

14. C

20. B

26. B

32. A

3. B

9. D

15. C

21. D

27. C

 

4. C

10. D

16. A

22. C

28. A

 

5. D

11. C

17. B

23. B

29. D

 

6. C

12. B

18. A

24. A

30. D

 

Finish the second sentence so that it has a similar meaning bự the first one, beginning with the given words

33. The policeman suggested that we should fit new locks on the door

34. It has bự seen bự be believed

Write a new sentence as similar as possible in meaning bự the original sentence, but using the words given in the blanks

35. If I knew something about plumbing, I could fix the leak in the sink myself

36. Dogs can walk in the city park but must be on a leash

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Huỳnh Tấn Phát. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo có ích khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành tựu cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Thị Thập
Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Võ Trứ

Chúc các em học tập tốt!

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Thị Thập

1206

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Võ Trứ

520

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Nguyễn Anh Hào

582

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Hòa Hiệp Bắc

170

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Lê Hoàn

765

Bộ 5 đề thi thử vào lớp 10 5 2021 môn Tiếng Anh Trường THCS Đinh Tiên Hoàng

309

[rule_2_plain]

#Bộ #đề #thi #thử #vào #lớp #5 #môn #Tiếng #Anh #Trường #THCS #Huỳnh #Tấn #Phát


  • #Bộ #đề #thi #thử #vào #lớp #5 #môn #Tiếng #Anh #Trường #THCS #Huỳnh #Tấn #Phát
  • Tổng hợp: Mobitool

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button