Giáo Dục

Bộ 5 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 năm 2021 Trường THCS Mỹ Thành

Nhằm giúp các em có tư liệu tham khảo, sẵn sàng cho kì thi học trò giỏi sắp tới, Mobitool đã biên soạn và gửi tới các em Bộ 5 đề thi học trò giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 5 2021 Trường THCS Mỹ Thành. Tài liệu gồm các dạng bài tập không giống nhau và kèm theo đáp án sẽ giúp các em ôn tập tri thức hiệu quả. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 7 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS MỸ THÀNH

1. Đề số 1

I. Chọn từ có cách phát âm khác với các từ còn lại ở phần gạch chân. (1m)

1. a. raised                             b. practised                c. talked                     d. liked

2. a. catch                              b. chat                         c. watch                      d. chemistry

3. a. weight                            b. height                     c. eight                       d. ate

4. a. see                                  b. sit                            c. sauce                      d. pleasure

5. a. age                                  b. gate                         c. guest                       d. girl

6. a. hour                               b. horrible                  c. here                         d. hundred

7. a. oranges                          b. washes                   c. watches                  d. stores

8. a. sound                             b. house                     c. should                    d. scout

9. a. early                               b. first                         c. near                         d. learn

10. a. spoon                           b. food                        c. noon                       d. flood

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoắc. (2ms)

1. When my brother and I (be) …………………………………………..… children, we (have) …………… two cats and a dog.

2. It’s 8.00 now. We (learn)…………………………………….……………… math .

    At 9.00, we (have) …………………………………………………a history class.

3. Lien’s brother is an architect but he (not work) ……..……………..….at the moment.

4. How much it (cost) ………………………………….. bự mail a letter bự England?

5. We are decorating our house because we (have)…………………..a birthday party tonight.

6. They (travel) ………………………..…………….….bự the USA next month.

7. Would you like me (help)…………………………you with your homework tonight?

8. My sister gets used bự (go)……………………………….out on Saturday nights.

III. Chọn đáp án đúng để chấm dứt các câu sau. (1,5ms)

1.  Playing chess after dinner sounds …. ……………… bự me  .

A.  boring                  B.  bored        C.  boringly               D.  boredom

2.  We may know the land very well , but we know very …………….. about the oceans.

A.  few                       B.  little          C. much                     D. a little

3. I received a letter ………………..my friend yesterday .

 A.  from                    B.  by             C.  on                         D.  at

4. As a child , he ………………………. his parents .

A. ought obey           B. ought obeying      C.  ought bự obey      D. ought bự obeying

5. She needed …………………………….these postcards bự her friends.

a. bự send                   b.  sending     c.  sent                                    d.  sends

6. Hung and his brother……………………..… at home yesterday.

a. didn’t are               b. wasn’t        c. weren’t                   d. not were

7. She talked bự her friends………………….…….her vacation in Da Lat.

a. about                      b. on                           c. with             d. for

8.  He caused an accident because he was driving too  ………………….…..

A.  fastly                    B.  fast                       C.  very fast               D. much fast

9. Of all the students in my class , Nam is ……………………….

 A.  tallest                  B.  taller                     C.  tall             D.  the tallest

10. ……………………..  my next birthday.

A.  I am 14 on           B.  I will be 14th     C.  I will be 14 on        D. I am going bự be 14 on  

11. Are there …………………… for me this morning?

A.  any letters           B.  letter         C.  any letter             D.  some letters

12. My father is a ………………..….. football player .

A.  skill                      B.  skilled      C.  skillfully              D.  skillful

13. My sister doesn’t  want bự drink coffee, and  …………………….

 A. I do either            B.  I do ,too   C.  so do I                  D.  neither do I

14. Tuan is  a good student . He always answers the teacher’s questions ………

A.  quick                    B.  quickly    C.  too quick             D.  very quick

15.  Living in the city is …………………..than in the countryside.

 A. more noisy           B. noisier      C. noisyer                  D. less noisy

IV. Cho dạng đúng của từ trong ngoắc. (1m)

1. My sister has a big………………………………………….….of stamps. (Collect)

2. My favorite subject at school is physical………………………..………..      (educate)

3. The most popular …………………………………..…at recess is talking.                (act)

4. What a …………………………………………………..………..picture!       (wonder)

5. I live in a ……………………………………………..…house by the sea.             (Love)

6. My friend and I write bự each other…………………..…………………..       (regular)

7. Guitar is a …………………………………………..…………instrument.           (music)

8. I have ……………………………………..time bự play than my friends do.         (little)

9. You should do morning exercises bự have  a…………..……………….body.     (health)

10. Where is the …………………………………………………….restaurant?          (near)

V.Tìm và khoanh tròn lỗi sai trong mỗi câu sau. (1m)

1. It takes Huy three hours doing his homework every evening.

           A                       B       C                    D

2.  Viet not got up early and do morning exercises yesterday.

                  A               B         C                    D

3. Does Nam’s mother go always bự work by bus?

       A                                   B                C   D

4.  My father has less days off than Tim’s father.

                         A    B            C    D

5 . Hoa prefers reading books bự play video games.

                  A           B        C    D

6. After each lesson we often have a ten-minutes rest.

                 A                                    B                C             D

7. Million of foreign visitors come bự Vietnam every year  on their holiday.

            A              B                        C                            D

8. Sorry, You can’t speak  bự Loan because she has a bath .

                         A       B                                        C       D

9. My sister likes  playing badminton but she doesn’t play it very good.

                         A                                       B                  C                         D

10. My brother doesn’t like durians, and I don’t like them, too.

                                            A         B        C               D

VI. Viết lại câu  sau sao cho ý nghĩa ko đổi mở màn với từ đã cho. (2ms)

1. Do you have a cheaper computer than this?

     Is this ……………..…………..……………………………………………………?

2. The new refrigerator is bigger than the old one.

    The old refrigerator ……………………….…………………………………………

3. She is a good badminton player.

    She plays …………………………..………………..………………………………..

4. My brother likes playing soccer better than watching TV.

    My brother prefers ……………………………………………………………………

5. We have a two-month summer vacation.

    Our summer vacation lasts …………..………………………………………………

6. You shouldn’t go there alone.

    You had………………..………………………………………………………..

7. What is your daughter’s age, Mrs. Nga?

    How…………………………………………………………………………….?

8. I spend two hours doing my washing every day.

It takes…………………………………………………………………………….

VII. Đọc đoạn văn sau .

A. Chọn từ phù hợp cho sẵn và điền vào chỗ trống, có 1 từ thừa (0,5ms)

                               becomes, events, live, programs, broadcasts, much

Nowadays, television (1)………………………….. very popular. Both old and young people enjoy watching it very (2)…………………………..… . TV programs attract millions of viewers all around the world. In addition bự the news, TV stations also broadcast many interesting (3)…………………………….. such as sports , music , cartoons ,wildlife, popular science, reports, contests, movies, etc.

At present, people can enjoy a (4)……………………….. program on TV. Live TV program helps us see events at the same time as they are happening. In our country, we often watch live TV programs of important (5)……………….…………… and international football matches.     

B. Trả lời các câu hỏi sau.(1m)

1. Who enjoy watching television?

 ……………………………………………………………………………….…………

2. What program helps us see events at the same time as they are happening?

 ……………………………………………………………………………………………..

3. What do we often watch in our country?

………………………………………………………………………………………..

4. Do you have a television set at home?

  …………………………………………………………………………………………

5. Which  programs on TV do you like watching?

 ……………………………………………………….………………………………

ĐÁP ÁN

I.  (1m)  Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Đáp án

a

d

b

d

a

a

d

c

c

d

II. (2ms) Mỗi động từ đúng được 0,2 điểm

1. were/ had             2. are learning/ will have       3. isn’t working       4. does it cost               5. are going bự have      6. will travel                               7. bự help                  8. going

III.(1,5ms ) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Đáp án

A

B

A

C

A

C

A

B

D

C

A

D

D

D

B

IV. (1m) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

1. collection              2. education              3. activity                  4. wonderful              5. lovely

6. regularly                7. musical                  8. less                         9. healthy                   10. nearest

V.  (1m) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Đáp án

C

A

B

B

D

C

A

C

D

D

VI. (2ms) Mỗi câu đúng được 0,2điểm

1. Is this the cheapest computer you have?

2. The old refrigerator is smaller than the new one

3. She plays badminton well.

4. My brother prefers playing soccer bự watching TV

5. Our summer vacation lasts two months

6. You had better not go there alone

7. How old is your daughter, Mrs Nga ?

8. It takes me two hours bự do my washing every day.

VII. A. (0,5ms) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

1. becomes                2. much                      3. programs               4. live             5. events

B. (1m) Mỗi câu đúng được 0,2 điểm

1. Both old and young people enjoy watching TV.

2. Live TV program helps us see events at the same time as they are happening

3.We often watch live TV programs of important events and international football matches.

4. Ss’ answers

5. Ss’ answers

2. Đề số 2

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D.

1. A. happy               B. apple                     C. act                          D. aunt

2. A. mind                 B. bike                       C. fit                           D. tidy

3. A. school              B. chair                      C. church                   D. chat

4. A. health               B. team                       C. tea                          D. sea

5. A. sun                    B. fun                         C. son                         D. put

6. A. excited              B. interested              C. worried                 D. painted

7. A. use                    B. computer              C. duty                       D. shut

8. A. chair                 B. fair                         C. pair                         D. are

9. A. how                   B. know                     C. town                      D. brown

10. A. season             B. break                     C. great                      D. steak

II. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D:

1. We always need more players. Why don’t you come ………………?

A. on              B. along                     C. with                       D. after

2. Will you be home …………..dinner tonight?

A. bự               B. for                          C. at                            D. on

3. Giving a book report before the class is an interesting …………………..

A. act              B. action                    C. activity                  D. deed

4. Do you go out ………..?

A. in the afternoon on Fridays                                B. on Fridays  in the afternoon

C. on afternoons Friday                                          D. on Friday afternoons

5. …………….lives in a very big house

A. A Queen of England                                           B. Queen of England

C. The Queen of the England                                              D. the Queen of England

6. On Sunday mornings I stay in bed …………..8 o’clock.

A. until                       B. at                            C. from                       D. bự

7. I often ……………in winter.

A. go playing skiing B. go skiing    C.play skiing           D. go bự ski

8. Some young peole are working ……………hospital volunteers.

A. bự be                                  B. such as                  C. like                         D. as

9. We shouldn’t cross the street outside the …………….

A. pavement              B. foot lane                C. sidewalk               D. zebra crossing

10. They …………..healthy after the summer vacation.

A. looked                               B. were seeming       C. were looking        D. were appearing

11. They meet their friends and …………some fun.

A. take                                   B. have                       C. do                           D. enjoy

12. Yo should pay more …………….in class.

A. part                                    B. care                                    C. notice                    D. attention

13. He and his friends usually get ……… and talk about their stamps.

A. together                            B. themselves                       C. each other             D. one another

14. He likes stamps. He is a stamp …………..

A. collect                               B. collecting              C. collector               D. collects

15. Some students say they are …………have no time for pastime.

A. hurry                                 B. busy                       C. full                         D. hard

16. It’s difficult bự cross this street because there is too much ………..

A. crowd                                B. traffic                    C. people                   D. transport

17. There aren’t any good movies …………..at the moment.

A. going on               B. being on                C. performing                       D. showing

18. Sorry I can’t come but thanks ………….

A. any ways              B. any way                C. anyway                 D. in anyway

19. Look at ………..girl over there.

A. one                         B. this                         C. that                         D. a

20. Would you like bự come bự my house for lunch?

A. Yes, I do               B. I’d love bự             C. Yes, I like             D. OK. I’d like

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D. (5 points)

1

2

3

4

5

D

C

A

A

D

6

7

8

9

10

C

D

D

B

C

II. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D.

(10 points)

1

2

3

4

5

B

B

C

D

D

6

7

8

9

10

A

B

D

D

A

11

12

13

14

15

B

D

A

C

B

16

17

18

19

20

B

D

C

C

B

 

 

 

 

 

 

 

 

III. Give the correct form of the  verbs in brackets bự complete the following sentences. (10 points)

1. going

2. are …..doing, am watching

3. will be

4. is being built

5. will …be

6. returns

7. listening

8. bự learn                      9. am having

IV.  Fill in each blank with the correct form of the word given in capital:(10 points)

1. portable

2. sensibly

3. painting

4. mainly

5. unhealthy

6. careless

7. unhappy

8. employees

9. better

10. furnished

V. Find and correct the mistakes. (10 points)

1. at  x

2. bự play  playing

3. cost  costs

4. in one day  one day

5. marble marbles

6. as  like

7. scientific  science

8. coming bự come

9. less  fewer

10. many  x

VI. Fill in the blanks with the correct prepositions. (5 points)

1  

        2

      3

      4

      5

At – past

Up

up

at

by

6

7

8

9

10

from

of

till

in

at

VII. Choose one suitable word bự complete the following passage. (5 points)

1. off

2. spend

3. things

4. fishing

5. home

6. join

7. when

8. singer

9. movies

10. watching

VIII. Fill in each numbered blank with one suitable word. (10 points)

1.capital         2. largest        3. in                4. from           5. made         

6. busy          7. is                8. addition     9. in               10. eating      

IX. Use given words bự rewrite the second sentence that the meaning not change: (15 points)

1. How luxurious the car is!

2. I spend an hour doing my homework everyday.

3. I am the fastest runner.

4. Does your school have a library?

5. What is your age?

6. Would you like a cup of tea?/ Would you like me bự bring you a cup of tea?

7. I don’t work so/ as hard as my sister (does).

8. Is this the best refrigerator you have?

9. It is not easy bự find an apartment in a big city.

10. There are often 28 days in February.

11. We’d better not eat too much meat.

12. The bad weather prevented  us from our picnic.

13. Miss Lan is a fast runner.

14. Zidane is among the greatest football players in the world.

15. We have a two-month summer vacation.

X. Rearrange the words in correct sentences. (5 points)

1. Those books at the back of the library are in English.

2. In literature, we learn about the books and write essays.

3. At half past ten, the bell rings and all the students go into the yard.

4. Ba is learning bự play the guitar in the music room.

5. Would you like bự come bự my house for dinner?

XI. Rerrange these statements bự make a meaningful dialoguage. (15 points)

2.M     3.F       4.K      5.L      6.G      7.A      8.P       9.C      10.B    11.J     12.O    13.H   

14.E    15.N 

3. Đề số 3

I/. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. 5

1.

A.

sure

B.

saw

C.

send

D.

sit

2.

A.

new

B.

sew

C.

few

D.

knew

3.

A.

image

B.

arcade

C.

take

D.

days

4.

A.

plays

B.

looks

C.

wants

D.

helps

5.

A.

decided

B.

preferred

C.

listened

D.

enjoyed

6.

A.

much

B.

drug

C.

buffalo

D.

future

7.

A.

horrible

B.

hour

C.

hundred

D.

hold

8.

A.

teenager

B.

bựgether

C.

guess

D.

regular

9.

A.

languages

B.

goes

C.

watches

D.

dresses

10.

A.

education

B.

collection

C.

question

D.

celebration

II/.Fill in each blank with the correct form of the word given in capital. (15 Points).

1/. English is an …………………   and important subject                                INTEREST.

2/. In electronics they learn bự repair  ……………appliances.                          HOUSE

3/. The most popular ………….. at recess is talking .                                        ACT

4/. Hoa is having a………………..check-up                                                              MEDICINE

5/. In the countryside, people often know all the people in their…………..         NEIGHBOR

6/. You must be careful when playing video games because they can be ……….      ADDICT

7/. I’d like a nice………………orange                                                                                    JUICE

8/. Edison’s most famous  ………. was the electronic bulb.                                        INVENT

9/. This dictionary is very …………..for you bự learn English                                          USE

10/. I have ………………..time bự play than my friends                                                      LITTLE

III/. Choose the best answer bự complete each sentence.(5 points)

1/. I bought this dress at the……………….on Hang Bai street.

A. clothes’ store

B. store of closes

C. clothes store

D. closing store

2/. Isn’t it easy bự learn English well?                   – ………………………..

A. No, it is

B. No it does not

C. Yes, it is

D. Yes. It does

3/. There are two churches in the town and   ………………of them are extremely old.

A. each

B. all

C. both

D. most

 4/. My joke made the whole class ………………

A. smile

B. laughing

C. laugh

D. crying

5/. Mr. Nam  ………………….. bự work yesterday

A. wasn’t drive

B. not drive

C. didn’t drove

D. didn’t drive

6/. The news on TV last night   …………………….  very good.

A. was

B. has

C. were

D. be

7/. Lan did not know the world . Hoa didn’t …………………………….

A. so

B. neither

C. either

D. too

8/. The boss wants his   …………………..  bự type some letters.

A. secretary

B. novelist

C. journalist

D. musician

9/. If he eats all that food, he eats………………………

A. quite much

B. too many

C. quite many

D. too much

10/. Mr Robinson speaks Vietnamese very……………………..

A. skillfully

B. good

C. fluently

D. best

ĐÁP ÁN

I/. (5điểm) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm

1. A

2. B

3. A

4. A

5. A

6. D

7. B

8. A

9. B

10. C

II/. (15điểm) Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm

1

interesting

6

Addictive

2

household

7

Juicy

3

activity

8

Invention

4

medical

9

Useful

5

neighborhood

10

Less.

III/. (5điểm) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm

1. D

2. C

3. C

4. C

5. D

6. A

7. C

8. A

9. D

10. C

IV/. (10điểm) Mỗi động từ đúng cho 1 điểm

1

is raining

4

didn’t write  –  phoned

2

meet

5

didn’t visit    –  caught

3

are visiting   –   visit

6

does it cost

 

 

7

will feel

V/. (10điểm) Mỗi câu đúng cho 1 điểm

1. A

at                     bỏ at

6. C

thousand           thousands

2. B

fewer               less

7. B

does               is

3. D

three-weeks         three-week

8. C

the                  bỏ the

4. B

travel             traveling

9. C

houseworks            housework

5. D

bự play             playing

10. B

ten-floors               ten-floor

VI/. (15điểm)  Mỗi từ đúng cho 1,5 điểm

1. most

2. and

3. is

4. snow

5. seasons

6. spring

7. on

8. in/on

9. go

10. because

VII/.   (15điểm)  Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm

1. You had better not eat too many candies because they are not good for your teeth.

2. Hoa is measuring her height and weighing on the scale at the moment.

3. Mr. Lam is now wearing a face-mask bự protect him from breathing in dust.

4. Last year my brother worked as an engineer at a printing factory.

5. What is the width of the West Lake?

6. This morning I after bread and drank milk for breakfast.

7. “Balanced diet” means you eat a variety of foods without eating.

8. Children should spend only a small part of their không lấy phí time playing electronic games.

9. Electronic games are good fun but players must be careful.

10. The public library in the city has thousands of books and Lan begins bự borrow books regularly.

VIII. (10điểm) Mỗi câu đúng cho 1 điểm

1. A    also

2. B   English

3. B  American

4. C    same

5. D   speak

6. B   situated

7. A    than

8. D   speak

9. A    ago

10. B   French

IX.   (15điểm)  Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm

1. Mr. Hoang spent half an hour walking bự work yesterday

2. How much is this cap?/ How much does this cap cost?

3. You’d better not eat too much meat

4. Lan has two older/ elder sisters.

 5. Our house is the oldest/ eldest in the living center

6. Mai is usually a hard worker.

 7. Hoa’s collection has eight hundred stamps.

8. What is the chicken’s weight ?

9. What is the price of this book ?

10. I prefer listening bự music bự watching TV

4. Đề số 4

I. Chọn từ nhưng mà phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại.

1.

A.

sure

B.

saw

C.

send

D.

sit

2.

A.

new

B.

sew

C.

few

D.

knew

3.

A.

image

B.

arcade

C.

take

D.

days

4.

A.

plays

B.

looks

C.

wants

D.

helps

5.

A

expensive

B

event

C

essay

D

except

II. Chọn ý A, B, C hoặc D để chấm dứt các câu sau.

6. I bought this dress at the _____________ on Hang Bai street.

A. clothes’ store

B. store of closes

C. clothes store

D. closing store

7. Isn’t it  easy bự learn English well ?                  – _______________________________

A. No, it is

B. No it does not

C. Yes, it is

D. Yes. It does

8. There are two restaurants in the town and  _______________ of them are extremely old.

A. each

B. all

C. both

D. most

9. My funny story made the whole class ___________________

A. smile

B. laughing

C. laugh

D. crying

10.Nam spends ___________ time playing video games.

A. a few

B. a little

C. many

D. any

11.   Her sister prefers this book _______________ that one

A. into

B. than

C. more than

D. bự

12. Lan did not know the world . Hoa didn’t ___________________________

A. so

B. neither

C. either

D. too

13. The boss wants his  ______________________  bự type some letters.

A. secretary

B. novelist

C. journalist

D. musician

14. If he eats all that food, he eats ___________________

A. quite much

B. too many

C. quite many

D. too much

15. Mr Robinson speaks Vietnamese very __________________

A. skillfully

B. good

C. fluently

D. best

ĐÁP ÁN

Câu I: 1.5 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

1

2

3

4

5

A

B

A

A

C

Câu II: 2.5 điểm, mỗi ý đúng 0.25 điểm

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

D

C

C

C

B

D

C

A

D

C

Câu III: 2.5 điểm, mỗi ý đúng 0.25 điểm

16.17. was watching – rang

18.19. will be  –  learn

20.  watching

21.22. didn’t visit – caught

23. playing

24. skipping

25. is explaining

Câu IV: 3 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

against

of

from

with

in

of

at

at

in

for

Câu V: 3 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

36

37

38

39

40

41

42

43

healthy

collection

best

beautifully

activities

useful

competitions

height

44. interesting           45. medical

Câu VI: 2,4 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

46

47

48

49

50

51

52

53

with

from

went

are

ate

field

left

more

Câu VII: 2,1 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

54

55

56

57

58

59

60

too – either

much – many

Less – fewer

Were – did

A few – a little

So – neither

Drinking – bự drink

Câu VIII: 1.5 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

61. I prefer listening bự music bự watching TV

62. What is the chicken’s weight?

63. Our summer vacation lasts two months

64. You’d better not forget bự write bự your parents

65. Because Nam was lazy, he didn’t pass the final examination.

Câu IX. 1.5 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

66. Ba wanted bự go bự school on foot a week ago

67. Is your father watching TV in the room at the moment?

68. Last night we did our homework at 7.00 and went bự bed at 9.30

69. Hoa will buy a new bicycle next week

70. Why don’t they go bự work by bus every day?

5. Đề số 5

A. NGỮ ÂM:

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại:

1. worked

started

looked

played

2. changes     

comes

apples

lives   

3. invitation  

nation

suggestion    

collection

4.garbage

grain

government

vegetarian

5.health

length

thus

thumb

II. Chọn từ có phần trọng âm được đặt ở địa điểm khác với những từ còn lại:

6.awful

amazing

lovely

beautiful

7.middle

around

friendly

country

 8.contest

cartoon

dislike

audience

9.destination

anniversary

direction

education

10.skillful

discovery

problem

popular

B. NGỮ PHÁP – TỪ VỰNG:

III. Chọn đáp án đúng nhất để chấm dứt câu.

11. There are many ……………in ASEAN countries. (attracts/ attractings/ attractives/ attractions)

12. People in Asia often drink …………. (some tea/ the tea/ tea/ many tea)

13. My teacher always advises me…………..hard.(studying   / study/ studied/ bự study)

14.Some students are making a lot of ………in the school yard.(noise/ noisy/ noiser/ noisily)               

15.You’d rather ………….….kinds of books.(read/ reading/ bự read/ reads)

16. My sister is used ………….up early every morning.(bự get/ getting/ for getting/ bự getting)

17.When I go away on my vacation, my neighbors take care …….. my dog.(on/ of/ for/ from)

18. Liz liked……………..….. the dolphin and the color of the cap. (either/ neither/ both/ none)

19. Minh will be 18 ………………………her next birthday.(in/ on/ at/with)

20. He divided the cake ……………….pieces                (into/ between/ for/ during)

ĐÁP ÁN

A. NGỮ ÂM:

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại:

1. played

2. changes     

3. suggestion

4 vegetarian

5. thus

II. Chọn từ có phần trọng âm được đặt ở địa điểm khác với những từ còn lại:

6 amazing

7. around

8. audience

9. direction

10. discovery

B. NGỮ PHÁP – TỪ VỰNG:

III. Chọn đáp án đúng nhất để chấm dứt câu.

11. attractions

12. tea

13. bự study

14. noise

15. read

16. bự getting

17. of

18. both

19. on

20. into

21. a

22. is

23. – I’m sorry, Tom. I’m using it.

24. whatever 

25. two-thousand-word

26. the more – the more

27. no

28. Most of

29. call

30. told

IV. Viết dạng đúng của động từ trong ngoắc.

31. writing

32. bự see

33. will be

34. are studying

35.  will have

36. were

 37.took

 38.see

39. will help

 40.finishes

V. Viết dạng đúng của từ trong ngoắc.

41. CARELESSLY

42. ACTRESS

43. TYPIST

44. TRADITIONAL

45. EDUCATION

46. PAINFUL

47. DANGEROUS

48. UNHAPPY

49. WONDERFUL

50. INVENTED                                                                                                       

VI. Xác định lỗi trong những câu sau và sửa lại cho đúng.(Mỗi câu có 1 lỗi)

51. From at nine -> From  nine

52. fewer -> less

53. because of  -> because

54. tooth -> teeth

55. many ->much

56.terrible -> terribly

57.On -> at

58. go -> went

59. a hour ->an hour

60. walking -> walk

C. ĐỌC:

VII. Điền từ phù hợp vào chỗ trống.

61. two

62. individual

63. as

64.require

65. against

66. in

67. for

68. team

69. gets

70. game

VIII. Đọc đoạn văn sau và giải đáp câu hỏi.

71.They often go bự the beach for their summer vacation.

72. They often stay there for two or three days.

73. They usually stay in a small house or a flat by the sea?

74. They went bự Nha Trang?

75. They stayed there for three days.

76. They walked long the beach and built sand castles.

77. Peter played soccer on the beach with his father?

78. Yes, they did.

79. They saw different kinds of fish.

80. They bought a lot of souvenirs .

D. VIẾT:

IX.Viết lại câu sử dụng từ cho sẵn(Không chỉnh sửa nghĩa của câu)

81. Tam’s collection has over eight hundred stamps

82. They like computer games better than video games.

83.He drives more slowly and carefully than I do.

84.It was a two -week trip

85.Khanh speaks English fluently

86. Talking in class isnot good.

87.I didn’t have a toothache and neither did they.

88. Trung is the tallest (student) in his class.

89. The stomachache prevented Mr. Bean from enjoying the meal

90. It’s our duty bự keep our school clean, green and attractive.

X. Viết câu sử dụng từ cho sẵn.

91.In the future we will have less work and more money bự spend.

92. When do you have Physics?

93.Jenny is not wearing her new dress now.

94. This morning, I ate bread  and drank milk for breakfast.

95. She does not  play football, either.

96. Sally looks very happy in her new dress.

97.“ balanced diet” means you eat a variety of foods without  eating too much  of anything.

98. Why does she have bự work hard every day?

99. I’m interested in chess but I’m not good at it.

100. Would  you like bự go with me bự the cinema tonight?

 —

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học trò giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 5 2021 Trường THCS Mỹ Thành. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu dụng khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

  • Bộ 5 đề thi học trò giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 5 2021 Trường THCS Cát Tài
  • Bộ 5 đề thi học trò giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 5 2021 Trường THCS Cát Minh

Chúc các em học tập tốt!

.

Xem thêm về bài viết

Bộ 5 đề thi học trò giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 5 2021 Trường THCS Mỹ Thành

[rule_3_plain]

Nhằm giúp các em có tư liệu tham khảo, sẵn sàng cho kì thi học trò giỏi sắp tới, Mobitool đã biên soạn và gửi tới các em Bộ 5 đề thi học trò giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 5 2021 Trường THCS Mỹ Thành. Tài liệu gồm các dạng bài tập không giống nhau và kèm theo đáp án sẽ giúp các em ôn tập tri thức hiệu quả. Chúc các em học tập tốt!

BỘ 5 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 7 NĂM 2021

TRƯỜNG THCS MỸ THÀNH

1. Đề số 1

I. Chọn từ có cách phát âm khác với các từ còn lại ở phần gạch chân. (1m)

1. a. raised                             b. practised                c. talked                     d. liked

2. a. catch                              b. chat                         c. watch                      d. chemistry

3. a. weight                            b. height                     c. eight                       d. ate

4. a. see                                  b. sit                            c. sauce                      d. pleasure

5. a. age                                  b. gate                         c. guest                       d. girl

6. a. hour                               b. horrible                  c. here                         d. hundred

7. a. oranges                          b. washes                   c. watches                  d. stores

8. a. sound                             b. house                     c. should                    d. scout

9. a. early                               b. first                         c. near                         d. learn

10. a. spoon                           b. food                        c. noon                       d. flood

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoắc. (2ms)

1. When my brother and I (be) …………………………………………..… children, we (have) …………… two cats and a dog.

2. It’s 8.00 now. We (learn)…………………………………….……………… math .

    At 9.00, we (have) …………………………………………………a history class.

3. Lien’s brother is an architect but he (not work) ……..……………..….at the moment.

4. How much it (cost) ………………………………….. bự mail a letter bự England?

5. We are decorating our house because we (have)…………………..a birthday party tonight.

6. They (travel) ………………………..…………….….bự the USA next month.

7. Would you like me (help)…………………………you with your homework tonight?

8. My sister gets used bự (go)……………………………….out on Saturday nights.

III. Chọn đáp án đúng để chấm dứt các câu sau. (1,5ms)

1.  Playing chess after dinner sounds …. ……………… bự me  .

A.  boring                  B.  bored        C.  boringly               D.  boredom

2.  We may know the land very well , but we know very …………….. about the oceans.

A.  few                       B.  little          C. much                     D. a little

3. I received a letter ………………..my friend yesterday .

 A.  from                    B.  by             C.  on                         D.  at

4. As a child , he ………………………. his parents .

A. ought obey           B. ought obeying      C.  ought bự obey      D. ought bự obeying

5. She needed …………………………….these postcards bự her friends.

a. bự send                   b.  sending     c.  sent                                    d.  sends

6. Hung and his brother……………………..… at home yesterday.

a. didn’t are               b. wasn’t        c. weren’t                   d. not were

7. She talked bự her friends………………….…….her vacation in Da Lat.

a. about                      b. on                           c. with             d. for

8.  He caused an accident because he was driving too  ………………….…..

A.  fastly                    B.  fast                       C.  very fast               D. much fast

9. Of all the students in my class , Nam is ……………………….

 A.  tallest                  B.  taller                     C.  tall             D.  the tallest

10. ……………………..  my next birthday.

A.  I am 14 on           B.  I will be 14th     C.  I will be 14 on        D. I am going bự be 14 on  

11. Are there …………………… for me this morning?

A.  any letters           B.  letter         C.  any letter             D.  some letters

12. My father is a ………………..….. football player .

A.  skill                      B.  skilled      C.  skillfully              D.  skillful

13. My sister doesn’t  want bự drink coffee, and  …………………….

 A. I do either            B.  I do ,too   C.  so do I                  D.  neither do I

14. Tuan is  a good student . He always answers the teacher’s questions ………

A.  quick                    B.  quickly    C.  too quick             D.  very quick

15.  Living in the city is …………………..than in the countryside.

 A. more noisy           B. noisier      C. noisyer                  D. less noisy

IV. Cho dạng đúng của từ trong ngoắc. (1m)

1. My sister has a big………………………………………….….of stamps. (Collect)

2. My favorite subject at school is physical………………………..………..      (educate)

3. The most popular …………………………………..…at recess is talking.                (act)

4. What a …………………………………………………..………..picture!       (wonder)

5. I live in a ……………………………………………..…house by the sea.             (Love)

6. My friend and I write bự each other…………………..…………………..       (regular)

7. Guitar is a …………………………………………..…………instrument.           (music)

8. I have ……………………………………..time bự play than my friends do.         (little)

9. You should do morning exercises bự have  a…………..……………….body.     (health)

10. Where is the …………………………………………………….restaurant?          (near)

V.Tìm và khoanh tròn lỗi sai trong mỗi câu sau. (1m)

1. It takes Huy three hours doing his homework every evening.

           A                       B       C                    D

2.  Viet not got up early and do morning exercises yesterday.

                  A               B         C                    D

3. Does Nam’s mother go always bự work by bus?

       A                                   B                C   D

4.  My father has less days off than Tim’s father.

                         A    B            C    D

5 . Hoa prefers reading books bự play video games.

                  A           B        C    D

6. After each lesson we often have a ten-minutes rest.

                 A                                    B                C             D

7. Million of foreign visitors come bự Vietnam every year  on their holiday.

            A              B                        C                            D

8. Sorry, You can’t speak  bự Loan because she has a bath .

                         A       B                                        C       D

9. My sister likes  playing badminton but she doesn’t play it very good.

                         A                                       B                  C                         D

10. My brother doesn’t like durians, and I don’t like them, too.

                                            A         B        C               D

VI. Viết lại câu  sau sao cho ý nghĩa ko đổi mở màn với từ đã cho. (2ms)

1. Do you have a cheaper computer than this?

     Is this ……………..…………..……………………………………………………?

2. The new refrigerator is bigger than the old one.

    The old refrigerator ……………………….…………………………………………

3. She is a good badminton player.

    She plays …………………………..………………..………………………………..

4. My brother likes playing soccer better than watching TV.

    My brother prefers ……………………………………………………………………

5. We have a two-month summer vacation.

    Our summer vacation lasts …………..………………………………………………

6. You shouldn’t go there alone.

    You had………………..………………………………………………………..

7. What is your daughter’s age, Mrs. Nga?

    How…………………………………………………………………………….?

8. I spend two hours doing my washing every day.

It takes…………………………………………………………………………….

VII. Đọc đoạn văn sau .

A. Chọn từ phù hợp cho sẵn và điền vào chỗ trống, có 1 từ thừa (0,5ms)

                               becomes, events, live, programs, broadcasts, much

Nowadays, television (1)………………………….. very popular. Both old and young people enjoy watching it very (2)…………………………..… . TV programs attract millions of viewers all around the world. In addition bự the news, TV stations also broadcast many interesting (3)…………………………….. such as sports , music , cartoons ,wildlife, popular science, reports, contests, movies, etc.

At present, people can enjoy a (4)……………………….. program on TV. Live TV program helps us see events at the same time as they are happening. In our country, we often watch live TV programs of important (5)……………….…………… and international football matches.     

B. Trả lời các câu hỏi sau.(1m)

1. Who enjoy watching television?

 ……………………………………………………………………………….…………

2. What program helps us see events at the same time as they are happening?

 ……………………………………………………………………………………………..

3. What do we often watch in our country?

………………………………………………………………………………………..

4. Do you have a television set at home?

  …………………………………………………………………………………………

5. Which  programs on TV do you like watching?

 ……………………………………………………….………………………………

ĐÁP ÁN

I.  (1m)  Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Đáp án

a

d

b

d

a

a

d

c

c

d

II. (2ms) Mỗi động từ đúng được 0,2 điểm

1. were/ had             2. are learning/ will have       3. isn’t working       4. does it cost               5. are going bự have      6. will travel                               7. bự help                  8. going

III.(1,5ms ) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

Đáp án

A

B

A

C

A

C

A

B

D

C

A

D

D

D

B

IV. (1m) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

1. collection              2. education              3. activity                  4. wonderful              5. lovely

6. regularly                7. musical                  8. less                         9. healthy                   10. nearest

V.  (1m) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

Đáp án

C

A

B

B

D

C

A

C

D

D

VI. (2ms) Mỗi câu đúng được 0,2điểm

1. Is this the cheapest computer you have?

2. The old refrigerator is smaller than the new one

3. She plays badminton well.

4. My brother prefers playing soccer bự watching TV

5. Our summer vacation lasts two months

6. You had better not go there alone

7. How old is your daughter, Mrs Nga ?

8. It takes me two hours bự do my washing every day.

VII. A. (0,5ms) Mỗi câu đúng được 0,1 điểm

1. becomes                2. much                      3. programs               4. live             5. events

B. (1m) Mỗi câu đúng được 0,2 điểm

1. Both old and young people enjoy watching TV.

2. Live TV program helps us see events at the same time as they are happening

3.We often watch live TV programs of important events and international football matches.

4. Ss’ answers

5. Ss’ answers

2. Đề số 2

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D.

1. A. happy               B. apple                     C. act                          D. aunt

2. A. mind                 B. bike                       C. fit                           D. tidy

3. A. school              B. chair                      C. church                   D. chat

4. A. health               B. team                       C. tea                          D. sea

5. A. sun                    B. fun                         C. son                         D. put

6. A. excited              B. interested              C. worried                 D. painted

7. A. use                    B. computer              C. duty                       D. shut

8. A. chair                 B. fair                         C. pair                         D. are

9. A. how                   B. know                     C. town                      D. brown

10. A. season             B. break                     C. great                      D. steak

II. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D:

1. We always need more players. Why don’t you come ………………?

A. on              B. along                     C. with                       D. after

2. Will you be home …………..dinner tonight?

A. bự               B. for                          C. at                            D. on

3. Giving a book report before the class is an interesting …………………..

A. act              B. action                    C. activity                  D. deed

4. Do you go out ………..?

A. in the afternoon on Fridays                                B. on Fridays  in the afternoon

C. on afternoons Friday                                          D. on Friday afternoons

5. …………….lives in a very big house

A. A Queen of England                                           B. Queen of England

C. The Queen of the England                                              D. the Queen of England

6. On Sunday mornings I stay in bed …………..8 o’clock.

A. until                       B. at                            C. from                       D. bự

7. I often ……………in winter.

A. go playing skiing B. go skiing    C.play skiing           D. go bự ski

8. Some young peole are working ……………hospital volunteers.

A. bự be                                  B. such as                  C. like                         D. as

9. We shouldn’t cross the street outside the …………….

A. pavement              B. foot lane                C. sidewalk               D. zebra crossing

10. They …………..healthy after the summer vacation.

A. looked                               B. were seeming       C. were looking        D. were appearing

11. They meet their friends and …………some fun.

A. take                                   B. have                       C. do                           D. enjoy

12. Yo should pay more …………….in class.

A. part                                    B. care                                    C. notice                    D. attention

13. He and his friends usually get ……… and talk about their stamps.

A. together                            B. themselves                       C. each other             D. one another

14. He likes stamps. He is a stamp …………..

A. collect                               B. collecting              C. collector               D. collects

15. Some students say they are …………have no time for pastime.

A. hurry                                 B. busy                       C. full                         D. hard

16. It’s difficult bự cross this street because there is too much ………..

A. crowd                                B. traffic                    C. people                   D. transport

17. There aren’t any good movies …………..at the moment.

A. going on               B. being on                C. performing                       D. showing

18. Sorry I can’t come but thanks ………….

A. any ways              B. any way                C. anyway                 D. in anyway

19. Look at ………..girl over there.

A. one                         B. this                         C. that                         D. a

20. Would you like bự come bự my house for lunch?

A. Yes, I do               B. I’d love bự             C. Yes, I like             D. OK. I’d like

ĐÁP ÁN

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D. (5 points)

1

2

3

4

5

D

C

A

A

D

6

7

8

9

10

C

D

D

B

C

II. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D.

(10 points)

1

2

3

4

5

B

B

C

D

D

6

7

8

9

10

A

B

D

D

A

11

12

13

14

15

B

D

A

C

B

16

17

18

19

20

B

D

C

C

B

 

 

 

 

 

 

 

 

III. Give the correct form of the  verbs in brackets bự complete the following sentences. (10 points)

1. going

2. are …..doing, am watching

3. will be

4. is being built

5. will …be

6. returns

7. listening

8. bự learn                      9. am having

IV.  Fill in each blank with the correct form of the word given in capital:(10 points)

1. portable

2. sensibly

3. painting

4. mainly

5. unhealthy

6. careless

7. unhappy

8. employees

9. better

10. furnished

V. Find and correct the mistakes. (10 points)

1. at  x

2. bự play  playing

3. cost  costs

4. in one day  one day

5. marble marbles

6. as  like

7. scientific  science

8. coming bự come

9. less  fewer

10. many  x

VI. Fill in the blanks with the correct prepositions. (5 points)

1  

        2

      3

      4

      5

At – past

Up

up

at

by

6

7

8

9

10

from

of

till

in

at

VII. Choose one suitable word bự complete the following passage. (5 points)

1. off

2. spend

3. things

4. fishing

5. home

6. join

7. when

8. singer

9. movies

10. watching

VIII. Fill in each numbered blank with one suitable word. (10 points)

1.capital         2. largest        3. in                4. from           5. made         

6. busy          7. is                8. addition     9. in               10. eating      

IX. Use given words bự rewrite the second sentence that the meaning not change: (15 points)

1. How luxurious the car is!

2. I spend an hour doing my homework everyday.

3. I am the fastest runner.

4. Does your school have a library?

5. What is your age?

6. Would you like a cup of tea?/ Would you like me bự bring you a cup of tea?

7. I don’t work so/ as hard as my sister (does).

8. Is this the best refrigerator you have?

9. It is not easy bự find an apartment in a big city.

10. There are often 28 days in February.

11. We’d better not eat too much meat.

12. The bad weather prevented  us from our picnic.

13. Miss Lan is a fast runner.

14. Zidane is among the greatest football players in the world.

15. We have a two-month summer vacation.

X. Rearrange the words in correct sentences. (5 points)

1. Those books at the back of the library are in English.

2. In literature, we learn about the books and write essays.

3. At half past ten, the bell rings and all the students go into the yard.

4. Ba is learning bự play the guitar in the music room.

5. Would you like bự come bự my house for dinner?

XI. Rerrange these statements bự make a meaningful dialoguage. (15 points)

2.M     3.F       4.K      5.L      6.G      7.A      8.P       9.C      10.B    11.J     12.O    13.H   

14.E    15.N 

3. Đề số 3

I/. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. 5

1.

A.

sure

B.

saw

C.

send

D.

sit

2.

A.

new

B.

sew

C.

few

D.

knew

3.

A.

image

B.

arcade

C.

take

D.

days

4.

A.

plays

B.

looks

C.

wants

D.

helps

5.

A.

decided

B.

preferred

C.

listened

D.

enjoyed

6.

A.

much

B.

drug

C.

buffalo

D.

future

7.

A.

horrible

B.

hour

C.

hundred

D.

hold

8.

A.

teenager

B.

together

C.

guess

D.

regular

9.

A.

languages

B.

goes

C.

watches

D.

dresses

10.

A.

education

B.

collection

C.

question

D.

celebration

II/.Fill in each blank with the correct form of the word given in capital. (15 Points).

1/. English is an …………………   and important subject                                INTEREST.

2/. In electronics they learn bự repair  ……………appliances.                          HOUSE

3/. The most popular ………….. at recess is talking .                                        ACT

4/. Hoa is having a………………..check-up                                                              MEDICINE

5/. In the countryside, people often know all the people in their…………..         NEIGHBOR

6/. You must be careful when playing video games because they can be ……….      ADDICT

7/. I’d like a nice………………orange                                                                                    JUICE

8/. Edison’s most famous  ………. was the electronic bulb.                                        INVENT

9/. This dictionary is very …………..for you bự learn English                                          USE

10/. I have ………………..time bự play than my friends                                                      LITTLE

III/. Choose the best answer bự complete each sentence.(5 points)

1/. I bought this dress at the……………….on Hang Bai street.

A. clothes’ store

B. store of closes

C. clothes store

D. closing store

2/. Isn’t it easy bự learn English well?                   – ………………………..

A. No, it is

B. No it does not

C. Yes, it is

D. Yes. It does

3/. There are two churches in the town and   ………………of them are extremely old.

A. each

B. all

C. both

D. most

 4/. My joke made the whole class ………………

A. smile

B. laughing

C. laugh

D. crying

5/. Mr. Nam  ………………….. bự work yesterday

A. wasn’t drive

B. not drive

C. didn’t drove

D. didn’t drive

6/. The news on TV last night   …………………….  very good.

A. was

B. has

C. were

D. be

7/. Lan did not know the world . Hoa didn’t …………………………….

A. so

B. neither

C. either

D. too

8/. The boss wants his   …………………..  bự type some letters.

A. secretary

B. novelist

C. journalist

D. musician

9/. If he eats all that food, he eats………………………

A. quite much

B. too many

C. quite many

D. too much

10/. Mr Robinson speaks Vietnamese very……………………..

A. skillfully

B. good

C. fluently

D. best

ĐÁP ÁN

I/. (5điểm) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm

1. A

2. B

3. A

4. A

5. A

6. D

7. B

8. A

9. B

10. C

II/. (15điểm) Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm

1

interesting

6

Addictive

2

household

7

Juicy

3

activity

8

Invention

4

medical

9

Useful

5

neighborhood

10

Less.

III/. (5điểm) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm

1. D

2. C

3. C

4. C

5. D

6. A

7. C

8. A

9. D

10. C

IV/. (10điểm) Mỗi động từ đúng cho 1 điểm

1

is raining

4

didn’t write  –  phoned

2

meet

5

didn’t visit    –  caught

3

are visiting   –   visit

6

does it cost

 

 

7

will feel

V/. (10điểm) Mỗi câu đúng cho 1 điểm

1. A

at                     bỏ at

6. C

thousand           thousands

2. B

fewer               less

7. B

does               is

3. D

three-weeks         three-week

8. C

the                  bỏ the

4. B

travel             traveling

9. C

houseworks            housework

5. D

bự play             playing

10. B

ten-floors               ten-floor

VI/. (15điểm)  Mỗi từ đúng cho 1,5 điểm

1. most

2. and

3. is

4. snow

5. seasons

6. spring

7. on

8. in/on

9. go

10. because

VII/.   (15điểm)  Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm

1. You had better not eat too many candies because they are not good for your teeth.

2. Hoa is measuring her height and weighing on the scale at the moment.

3. Mr. Lam is now wearing a face-mask bự protect him from breathing in dust.

4. Last year my brother worked as an engineer at a printing factory.

5. What is the width of the West Lake?

6. This morning I after bread and drank milk for breakfast.

7. “Balanced diet” means you eat a variety of foods without eating.

8. Children should spend only a small part of their không lấy phí time playing electronic games.

9. Electronic games are good fun but players must be careful.

10. The public library in the city has thousands of books and Lan begins bự borrow books regularly.

VIII. (10điểm) Mỗi câu đúng cho 1 điểm

1. A    also

2. B   English

3. B  American

4. C    same

5. D   speak

6. B   situated

7. A    than

8. D   speak

9. A    ago

10. B   French

IX.   (15điểm)  Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm

1. Mr. Hoang spent half an hour walking bự work yesterday

2. How much is this cap?/ How much does this cap cost?

3. You’d better not eat too much meat

4. Lan has two older/ elder sisters.

 5. Our house is the oldest/ eldest in the living center

6. Mai is usually a hard worker.

 7. Hoa’s collection has eight hundred stamps.

8. What is the chicken’s weight ?

9. What is the price of this book ?

10. I prefer listening bự music bự watching TV

4. Đề số 4

I. Chọn từ nhưng mà phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại.

1.

A.

sure

B.

saw

C.

send

D.

sit

2.

A.

new

B.

sew

C.

few

D.

knew

3.

A.

image

B.

arcade

C.

take

D.

days

4.

A.

plays

B.

looks

C.

wants

D.

helps

5.

A

expensive

B

event

C

essay

D

except

II. Chọn ý A, B, C hoặc D để chấm dứt các câu sau.

6. I bought this dress at the _____________ on Hang Bai street.

A. clothes’ store

B. store of closes

C. clothes store

D. closing store

7. Isn’t it  easy bự learn English well ?                  – _______________________________

A. No, it is

B. No it does not

C. Yes, it is

D. Yes. It does

8. There are two restaurants in the town and  _______________ of them are extremely old.

A. each

B. all

C. both

D. most

9. My funny story made the whole class ___________________

A. smile

B. laughing

C. laugh

D. crying

10.Nam spends ___________ time playing video games.

A. a few

B. a little

C. many

D. any

11.   Her sister prefers this book _______________ that one

A. into

B. than

C. more than

D. bự

12. Lan did not know the world . Hoa didn’t ___________________________

A. so

B. neither

C. either

D. too

13. The boss wants his  ______________________  bự type some letters.

A. secretary

B. novelist

C. journalist

D. musician

14. If he eats all that food, he eats ___________________

A. quite much

B. too many

C. quite many

D. too much

15. Mr Robinson speaks Vietnamese very __________________

A. skillfully

B. good

C. fluently

D. best

ĐÁP ÁN

Câu I: 1.5 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

1

2

3

4

5

A

B

A

A

C

Câu II: 2.5 điểm, mỗi ý đúng 0.25 điểm

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

D

C

C

C

B

D

C

A

D

C

Câu III: 2.5 điểm, mỗi ý đúng 0.25 điểm

16.17. was watching – rang

18.19. will be  –  learn

20.  watching

21.22. didn’t visit – caught

23. playing

24. skipping

25. is explaining

Câu IV: 3 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

against

of

from

with

in

of

at

at

in

for

Câu V: 3 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

36

37

38

39

40

41

42

43

healthy

collection

best

beautifully

activities

useful

competitions

height

44. interesting           45. medical

Câu VI: 2,4 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

46

47

48

49

50

51

52

53

with

from

went

are

ate

field

left

more

Câu VII: 2,1 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

54

55

56

57

58

59

60

too – either

much – many

Less – fewer

Were – did

A few – a little

So – neither

Drinking – bự drink

Câu VIII: 1.5 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

61. I prefer listening bự music bự watching TV

62. What is the chicken’s weight?

63. Our summer vacation lasts two months

64. You’d better not forget bự write bự your parents

65. Because Nam was lazy, he didn’t pass the final examination.

Câu IX. 1.5 điểm, mỗi ý đúng 0.3 điểm

66. Ba wanted bự go bự school on foot a week ago

67. Is your father watching TV in the room at the moment?

68. Last night we did our homework at 7.00 and went bự bed at 9.30

69. Hoa will buy a new bicycle next week

70. Why don’t they go bự work by bus every day?

5. Đề số 5

A. NGỮ ÂM:

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại:

1. worked

started

looked

played

2. changes     

comes

apples

lives   

3. invitation  

nation

suggestion    

collection

4.garbage

grain

government

vegetarian

5.health

length

thus

thumb

II. Chọn từ có phần trọng âm được đặt ở địa điểm khác với những từ còn lại:

6.awful

amazing

lovely

beautiful

7.middle

around

friendly

country

 8.contest

cartoon

dislike

audience

9.destination

anniversary

direction

education

10.skillful

discovery

problem

popular

B. NGỮ PHÁP – TỪ VỰNG:

III. Chọn đáp án đúng nhất để chấm dứt câu.

11. There are many ……………in ASEAN countries. (attracts/ attractings/ attractives/ attractions)

12. People in Asia often drink …………. (some tea/ the tea/ tea/ many tea)

13. My teacher always advises me…………..hard.(studying   / study/ studied/ bự study)

14.Some students are making a lot of ………in the school yard.(noise/ noisy/ noiser/ noisily)               

15.You’d rather ………….….kinds of books.(read/ reading/ bự read/ reads)

16. My sister is used ………….up early every morning.(bự get/ getting/ for getting/ bự getting)

17.When I go away on my vacation, my neighbors take care …….. my dog.(on/ of/ for/ from)

18. Liz liked……………..….. the dolphin and the color of the cap. (either/ neither/ both/ none)

19. Minh will be 18 ………………………her next birthday.(in/ on/ at/with)

20. He divided the cake ……………….pieces                (into/ between/ for/ during)

ĐÁP ÁN

A. NGỮ ÂM:

I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại:

1. played

2. changes     

3. suggestion

4 vegetarian

5. thus

II. Chọn từ có phần trọng âm được đặt ở địa điểm khác với những từ còn lại:

6 amazing

7. around

8. audience

9. direction

10. discovery

B. NGỮ PHÁP – TỪ VỰNG:

III. Chọn đáp án đúng nhất để chấm dứt câu.

11. attractions

12. tea

13. bự study

14. noise

15. read

16. bự getting

17. of

18. both

19. on

20. into

21. a

22. is

23. – I’m sorry, Tom. I’m using it.

24. whatever 

25. two-thousand-word

26. the more – the more

27. no

28. Most of

29. call

30. told

IV. Viết dạng đúng của động từ trong ngoắc.

31. writing

32. bự see

33. will be

34. are studying

35.  will have

36. were

 37.took

 38.see

39. will help

 40.finishes

V. Viết dạng đúng của từ trong ngoắc.

41. CARELESSLY

42. ACTRESS

43. TYPIST

44. TRADITIONAL

45. EDUCATION

46. PAINFUL

47. DANGEROUS

48. UNHAPPY

49. WONDERFUL

50. INVENTED                                                                                                       

VI. Xác định lỗi trong những câu sau và sửa lại cho đúng.(Mỗi câu có 1 lỗi)

51. From at nine -> From  nine

52. fewer -> less

53. because of  -> because

54. tooth -> teeth

55. many ->much

56.terrible -> terribly

57.On -> at

58. go -> went

59. a hour ->an hour

60. walking -> walk

C. ĐỌC:

VII. Điền từ phù hợp vào chỗ trống.

61. two

62. individual

63. as

64.require

65. against

66. in

67. for

68. team

69. gets

70. game

VIII. Đọc đoạn văn sau và giải đáp câu hỏi.

71.They often go bự the beach for their summer vacation.

72. They often stay there for two or three days.

73. They usually stay in a small house or a flat by the sea?

74. They went bự Nha Trang?

75. They stayed there for three days.

76. They walked long the beach and built sand castles.

77. Peter played soccer on the beach with his father?

78. Yes, they did.

79. They saw different kinds of fish.

80. They bought a lot of souvenirs .

D. VIẾT:

IX.Viết lại câu sử dụng từ cho sẵn(Không chỉnh sửa nghĩa của câu)

81. Tam’s collection has over eight hundred stamps

82. They like computer games better than video games.

83.He drives more slowly and carefully than I do.

84.It was a two -week trip

85.Khanh speaks English fluently

86. Talking in class isnot good.

87.I didn’t have a toothache and neither did they.

88. Trung is the tallest (student) in his class.

89. The stomachache prevented Mr. Bean from enjoying the meal

90. It’s our duty bự keep our school clean, green and attractive.

X. Viết câu sử dụng từ cho sẵn.

91.In the future we will have less work and more money bự spend.

92. When do you have Physics?

93.Jenny is not wearing her new dress now.

94. This morning, I ate bread  and drank milk for breakfast.

95. She does not  play football, either.

96. Sally looks very happy in her new dress.

97.“ balanced diet” means you eat a variety of foods without  eating too much  of anything.

98. Why does she have bự work hard every day?

99. I’m interested in chess but I’m not good at it.

100. Would  you like bự go with me bự the cinema tonight?

 —

Trên đây là 1 phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi học trò giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 5 2021 Trường THCS Mỹ Thành. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu dụng khác các em chọn tác dụng xem trực tuyến hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học trò ôn tập tốt và đạt thành quả cao trong học tập.

Các em ân cần có thể tham khảo tư liệu cùng phân mục:

Bộ 5 đề thi học trò giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 5 2021 Trường THCS Cát Tài
Bộ 5 đề thi học trò giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 5 2021 Trường THCS Cát Minh

Chúc các em học tập tốt!

Bài tập tổng hợp ôn tập học kì môn Vật lý 7 5 2020 trường THCS Trần Nhật Duật có đáp án

3594

Các dạng bài tập Chương 4 Đại số 7 5 2019

2364

Ôn tập HK2 môn Tin 7 5 2019 phần tự luận

1728

Ôn tập HK2 môn Tin 7 5 2019 Trường THCS Nguyễn Bỉnh Khiêm

1726

30 câu trắc nghiệm ôn tập HK2 môn Tin 7 5 2019

2577

35 bài tập trắc nghiệm Chương 1 Đại số 7 5 2019

2295

[rule_2_plain]

#Bộ #đề #thi #học #sinh #giỏi #môn #Tiếng #Anh #lớp #5 #Trường #THCS #Mỹ #Thành


  • #Bộ #đề #thi #học #sinh #giỏi #môn #Tiếng #Anh #lớp #5 #Trường #THCS #Mỹ #Thành
  • Tổng hợp: Mobitool

Trần Ris

Tôi là Trần Ris, tôi viết blog để chia sẻ các kiến thức hay đến các bạn. Chúc các bạn tìm được thông tin mình cần! Xin cảm ơn đã đọc và theo dõi blog của tôi!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Back to top button